La Diputació destinarà 400.000 € a la construcció i equipament d’una sala de formació sanitària territorial a Lleida

Ple_desembre_23_01

Ple_desembre_23_03

Ple_desembre_23_02

Destinada als professionals de la salut que exerceixen a la demarcació de Lleida, Alt Pirineu i Aran, i fruit del conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Metges de Lleida que es farà efectiu l’any 2024

 

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i el Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) per a la construcció i equipament d’una sala de formació sanitària d’àmbit territorial per als professionals de la salut que exerceixen a la demarcació de Lleida, Alt Pirineu i Aran, a la ciutat de Lleida, que es farà efectiu l’any 2024.

 

Amb el projecte d’una nova seu col·legial del COMLL s’obre l’oportunitat per poder incloure-hi la construcció d’una sala formativa d’alt nivell per a les professions sanitàries. El projecte neix amb la voluntat de generar un pol de col·laboració, coneixement i docència en visió hub en una zona de la ciutat de Lleida amb una alta densitat sanitària.

 

Cal recordar que en poc més d’un quilòmetre quadrat es concentren dos hospitals universitaris (l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i l’Hospital Universitari de Santa Maria), les Facultats de Medicina, Fisioteràpia i Infermeria de la Universitat de Lleida així com el Centre d’Atenció Primària CAP 11 de Setembre.

 

La pretensió és que la sala projectada —que tindrà una capacitat d’unes 100 persones— no sigui només un referent per a totes les professions sanitàries d’àmbit territorial en la formació continuada, sinó també un espai per generar alfabetització sanitària per a la població en general.

 

ALLEM

D’altra banda, durant la sessió plenària s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida, la Federació ALLEM i les entitats associades que la integren, per a les anualitats 2023-2024, per un valor total de 578.000 €, la qual cosa representa una aportació per cada any de 289.000 €.

 

Les aportacions econòmiques permetran a aquesta agrupació d’entitats sense ànim de lucre —a la qual pertanyen 18 entitats de les comarques de Lleida— seguir fomentant l’autonomia personal de les persones amb discapacitat física o psíquica, i afavorir la seva plena integració a totes les possibilitats que ofereix la realitat social, econòmica i cultural del territori.

 

Les entitats associades que integren la Federació ALLEM són: Associació Comarcal Urgell d’Ajuda al Minusvàlid, Associació Discapacitats d’Aran, Associació Alba, Alba Jussà SCCL, Associació Amisol, Fundació Aspamis, Fundació Privada Aspros, HH. Franciscanos Cruz Blanca – Llar Santa Anna, Associació Claror – Alt Urgell, Associació l’Estel, L’Olivera SCCL, Associació d’Ocupació i Esplai de Catalunya, La Torxa, Associació Plançó, Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí, Fundació Privada Integra Pirineus, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Fundació Privada Ilersis i Associació Talma – Servei Suport a les Persones.

 

Orquestra Julià Carbonell

També s’ha donat el vistiplau a l’autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura de l’Addenda de 50.000 € al Conveni de col·laboració entre l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la Fundació Julià Carbonell per a l’activitat de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida 2021-2023. Concretament, aquesta quantitat fa referència a activitats de l’Orquestra de l’anualitat 2023.

 

Mocions

En l’apartat de mocions, el ple ha aprovat, per unanimitat, la moció presentada pel grup polític del PSC per instar el Govern de la Generalitat de Catalunya a reconsiderar el tancament de la seu dels GRAF de Lleida. D’altra banda, s’ha desestimat la moció presentada pel grup polític de Junts-Impulsem sobre millora en la xarxa viària municipal de les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, amb els vots en contra dels grups polítics Ara-Pacte Local, Unitat d’Aran, PSC i ERC, i els favorables dels grups de Junts-Impulsem i PP.

 

Abans del ple, les diputades i diputats han rebut un exemplar del Llibre dels pergamins de l’Hospital de Santa Maria, de Joan J. Busqueta i Núria Preixens, editat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

 

Lleida, 21 de desembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat