La Diputació destina prop de 200.000 euros a la restauració de l’església de Santa Maria d’Organyà

ORIorganya_2_editora_2_6463_0_1

Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional i bressol de les ‘Homilies d’Organyà’, ha estat restaurada gràcies als ajuts que la corporació convoca anualment per a la restauració de béns mobles i immobles

La Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), ha destinat diverses subvencions −per un import total de 197.000 euros− a la restauració de l’església de Santa Maria d’Organyà, que s’ha allargat durant més de sis anys. Els ajuts de la corporació provincial han permès restaurar, entre altres, els espais històrics visitables, la teulada, les voltes, els murs i l’absis de l’església romànica.

L’església de Santa Maria d’Organyà és especialment coneguda perquè en procedeixen les Homilies d’Organyà, conservades a la Biblioteca de Catalunya, que poden datar-se cap al 1203 i que representen un dels testimonis més antics de la llengua catalana. A més, l’any 2006 va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

Per demà divendres, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu d’Agost, s’ha previst la celebració d’una missa solemne com a acte central de la inauguració oficial de les obres de restauració, que comptarà amb la presència d’autoritats locals i de representants de la Diputació, principal entitat patrocinadora de les obres de restauració.

El municipi d’Organyà ha estat un dels molts beneficiaris dels ajuts a la restauració de béns mobles i immobles que anualment convoca la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, per als municipis de tot el territori.

Altres línies periòdiques de subvencions de caire cultural són les destinades a conservatoris i escoles de música, projectes culturals, publicacions d’interès local i comarcal, publicacions periòdiques de caràcter local o comarcal, i biblioteques i sales de lectura. Per a la convocatòria 2014, la junta rectora de l’IEI va aprovar a finals de juliol les propostes de concessió dels ajuts, que beneficien més de 400 entitats i corporacions municipals, amb una aportació global que ronda els 650.000 euros.

Lleida, 14 d’agost de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol (606.041.875)
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat