La Diputació destina al Pla de Dinamització Local 10 M€, una xifra que eleva a 30 M€ la inversió realitzada en els tres darrers anys

El Ple de la corporació aprova fer una declaració institucional de suport al cos de Bombers

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous les Bases Reguladores del Pla de Dinamització Local de la corporació, que compta amb una dotació econòmica de 10 M€ i que eleva a 30 M€ la xifra que la Diputació ha dedicat al món local durant els darrers tres anys.

Tal com ha detallat la presidenta, Rosa Maria Perelló, l’objecte d’aquest Pla és regular la cooperació econòmica de la Diputació de Lleida en la realització d’obres i la prestació dels serveis de competència municipal. La despesa que suposa aquest Pla es finançarà amb càrrec a l’aplicació pressupostària de l’anualitat 2019. Les actuacions del Pla es podran executar durant els propers dos anys de l’atorgament.

En aquest sentit, Perelló ha volgut destacar que “en tres anys la Diputació de Lleida, mitjançant concurrència competitiva, haurà assolit la xifra de 30 milions d’euros per a inversions”, un fet que suposa una gran injecció per al desenvolupament del territori i reitera el compromís de la corporació amb aquest capítol.

D’altra banda, al Ple també s’ha aprovat fer una declaració institucional de suport al cos de Bombers i celebrar una reunió entre els Bombers i els portaveus dels diferents grups per així aconseguir un acord de país, com també plantejar al Departament d’Interior una proposta d’increment del 100% de la partida pressupostària.

Finalment, el Ple ha aprovat la creació d’una comissió especial informativa temporal de seguiment del cas Boreas per compartir informació, avaluar el funcionament de la Diputació i els seus organismes autònoms i millorar l’accés a la informació per al conjunt de la ciutadania, així com la transparència.

Lleida, 28 de febrer de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat