La Diputació dedica més de 10 milions d’euros anuals a infraestructures sanitàries

ORIdescobert_placa_consultori_medic_00_editora_2_5663_0_1

ORIrene_visita_les_installacions_del_centre00_editora_2_5663_0

ORIrene_parlament_inaugural_centre_medic_rossello00_editora_2_5663_0

La Diputació de Lleida dedica més de 10 milions euros anuals a infraestructures bàsiques als hospitals i a equipaments municipals com ara consultoris mèdics.

En concret, la corporació ha concedit ajuts per a l’actualització d’infraestructures sanitàries a 7 municipis de les comarques de Lleida aquest 2012 per un valor de més de 2 milions d’euros.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha inaugurat aquest diumenge el nou Consultori Mèdic de Rosselló (Segrià).

El nou centre, que obrirà les seves portes aquest dilluns dia 17 de desembre, ha suposat una inversió de 305.278,69 euros per part de la Diputació de Lleida, que ha sufragat el 95% del pressupost. El 5% restant fins arribar als 324.295,35 euros que ha costat l’equipament, ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Rosselló, que també s’ha fet càrrec de l’adquisició del local.

Durant la inauguració de les instal•lacions, Reñé ha explicat que el nou equipament ha des servir per donar un millor servei de proximitat als ciutadans i perquè els professionals tinguin uns equipaments adequats a les seves necessitats.

A més, el president de la Diputació s’ha compromès a col•laborar amb el municipi en algunes peticions com ara la millora de les instal•lacions de la Llar de Jubilats i en l’obertura d’un nou vial que limiti l’accés de vehicles pesats al municipi.

El nou consultori compta amb una superfície de 240 metres quadrats, el doble que el centre anterior, distribuïts entre una sala d’espera, quatre consultes (medicina de família, infermeria, pediatria i polivalent), una sala de tractaments, serveis, magatzem i sala d’instal•lacions.

El centre posarà en marxa una consulta diària de medicina i infermeria de família i consulta descentralizada de pediatria alguns dies a la setmana, a banda de cures, tractaments, controls TAO i extraccions per analítiques.

La visita al municipi s’ha iniciat a l’Ajuntament de Rosselló, on Reñé ha estat rebut per l’alcalde, Josep Abad, acompanyat de membres del consistori municipal, pel director dels SSTT de Salut a Lleida, Josep Pifarré, i pel president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré. Després de signar el llibre d’Honor, Reñé ha visitat les dependències de l’Ajuntament, l’emissora de ràdio municipal i l’antic consultori.

En la seva visita, el president de la Diputació ha estat acompanyat pel vicepresident quart, Josep R.Ibarz, i pel diputat Antoni Ponz.

Rosselló, 16 de desembre de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat