La Diputació de Lleida vol “l’èxit” de Barcelona Pirineus 2022 per reclamar el màxim retorn a les comunicacions i la marca Pirineus

ORIjoan_rene_ple_setembre_001_editora_2_6087_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, afirma que la candidatura suposa una “claríssima oportunitat” per la marca Pirineus i encoratja institucions, entitats i associacions del territori a treballar perquè és una bona oportunitat per reclamar una millora de les infraestructures viàries

La corporació també aprova una convocatòria de 5,6 milions d’euros, adreçada als ajuntaments perquè puguin fer inversions en la millora de la qualitat i la gestió de l’aigua

El ple de la Diputació de Lleida d’aquest mes de setembre ha manifestat el seu suport unànime a la candidatura Barcelona-Pirineus per optar als Jocs Olímpics d’Hivern 2022 mitjançant l’aprovació d’una moció consensuada per tots els grups polítics en la que també es demana la inclusió de les comarques lleidatanes en el projecte tècnic de la candidatura.

Durant la roda de premsa posterior al ple de la corporació, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que al Pirineu lleidatà li interessa especialment que Barcelona Pirineus 2022 tingui èxit quan presenti la seva candidatura. Per aquest motiu, ha puntualitzat Reñé, “tots plegats ens hem d’esforçar de forma contundent perquè així sigui”.

“Més enllà d’això, les institucions, entitats i associacions del territori hem de treballar per fer possible que les estacions d’esquí lleidatanes estiguin a disposició del projecte” i ha afegit que “si aquesta implicació no pot ser a nivell de competició a causa de la norma no escrita que estableix un màxim de quilòmetres de distància, sí que ho ha de ser a l’entorn del concepte olímpic”.

El president de la Diputació de Lleida ha remarcat que tot i no tractar-se de la millor proposta, aquesta candidatura suposa una “claríssima oportunitat” per a la promoció de la marca Pirineus i per les 11 estacions d’esquí lleidatanes, que compten amb unes característiques excepcionals.

Igualment, ha recordat que existeix un pla global elaborat l’any 2011 per les comarques de muntanya lleidatanes on es proposen actuacions en infraestructures i equipaments. En aquest sentit, ha explicat que la institució ha parlat amb els responsables tècnics de la candidatura i amb el mateix alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per donar a conèixer aquest pla. “La comunicació entre valls ha de ser més fluida i la candidatura és una oportunitat per poder reclamar una millora de les comunicacions on s’inclogui l’Eix Pirinenc i una connexió ràpida, segura i fluida entre Lleida, la Val d’Aran i França, entre d’altres”, ha indicat Reñé.

El text de la moció aprovada aquest divendres manifesta el suport de la institució a la candidatura i considera que es tracta “d’una gran oportunitat per a la promoció de la marca Pirineus amb tota la repercussió internacional que suposa un esdeveniment d’aquesta magnitud”.

Igualment la corporació reclama la presència del territori lleidatà tant en aspectes esportius com logístics. Finalment reclama la millora de les infraestructures viàries necessàries per dotar els Pirineus d’una coherència geogràfica que permeti la comunicació fluïda entre les diferents valls fluvials.

Nova línia d’ajuts per la millora de la gestió i la qualitat de l’aigua

La Diputació de Lleida també ha aprovat una convocatòria de 5,6 milions d’euros, que s’adreça als ajuntaments perquè puguin fer inversions en la millora de la qualitat i la gestió de l’aigua. L’aportació inicial per al 2013 és de 500.000 euros. Les anualitats 2014 i 2015, amb 2.570.000 euros de dotació cada any, es concretaran en els pressupostos següents.

Aquest pla, fins ara inexistent, permetrà la millora i adaptació de les infraestructures de distribució d’aigua destinada al consum, potabilització d’aigua destinada a consum i adaptació de les infraestructures de tractament de l’aigua en piscines municipals. El percentatge de subvenció oscil•larà entre el 85€ i el 95%, segons els barems que s’han establert.

Lleida, 20 de setembre de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat