La Diputació de Lleida valora construir una carretera alternativa a l’actual per accedir a Sant Esteve de la Sarga

Carretera Sant Esteve de la Sarga01

Carretera Sant Esteve de la Sarga02

El president Joan Talarn i el vicepresident Jordi Latorre comprometen partides al nou pressupost per evitar noves esllavissades com la que ha tornat a tallar la carretera, així com la construcció d’un nou edifici per l’Ajuntament

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha anunciat aquest dijous que la Diputació ja està treballant en un possible traçat alternatiu a l’actual d’entrada al municipi de Sant Esteve de la Sarga, on aquest matí s’ha tornat a produir una nova esllavissada que ha obligat a tallar-la.

 

El president Talarn i el vicepresident Jordi Latorre, acompanyats del diputat de Serveis Tècnics, Marc Baró, han visitat la zona afectada per la caiguda de pedres de grans dimensions, destacant que, a diferència de l’any passat, avui afortunadament no s’ha hagut de lamentar cap desgràcia personal. En aquesta visita han pogut comprovar de primera mà l’afectació de les pedres juntament amb l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, i regidors de Castell de Mur, el municipi al qual pertany la zona afectada per l’esllavissada.

 

El govern de la Diputació, titular d’aquesta via, entén que s’ha de trobar una solució que sigui definitiva per a garantir que els habitants del municipi i aquesta zona del Pallars Jussà puguin entrar i sortir de les seves poblacions amb totes les garanties de seguretat.

 

Per aquesta raó, els Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida ja han posat a traçar una ruta alternativa d’accés al municipi des de Castell de Mur o des de Sellés, en funció del que determinin els estudis tècnics. En paral·lel, una inspecció geològica ha de determinar quines actuacions calen per assegurar els talussos de la via actual per a garantir al màxim la seguretat.

 

Igualment, la Diputació de Lleida li ha traslladat a l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga que als pressupostos de la Diputació per aquest any es contempla la construcció d’un nou edifici consistorial, ja que no en disposa des de l’any 2014.

 

Lleida, 23 de gener de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat