La Diputació de Lleida treballa per generar una proposta territorial consensuada per convertir Lleida en el pol d’innovació digital del sector agroalimentari de Catalunya

Digiltació_sector_agroalimentari

En una reunió inicial en la qual han participat, a més de la Diputació de Lleida, diferents agents del territori, com el DARP, IRTA, PCiTAL, Fira de Lleida, Ajuntament de Lleida, Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Universitat de Lleida, Eurecat i CTFC

 

En la reunió s’ha acordat posar en marxa un grup de treball coordinat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida per posicionar Lleida com a pol d’innovació digital del sector agroalimentari de Catalunya, allotjant un ‘hub’ específic

 

Aquest dijous s’ha realitzat una reunió telemàtica entre el Patronat  de Promoció Econòmica (Promeco) de la Diputació de Lleida, el DARP, IRTA, PCiTAL, Fira de Lleida, Ajuntament de Lleida, Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Universitat de Lleida, Eurecat i CTFC amb l’objectiu de posar en comú la importància, tant a nivell sectorial com territorial, de posicionar Lleida com a pol d’innovació digital del sector agroalimentari de Catalunya a través de l’allotjament d’un hub específic i la necessitat d’articular un grup de treball al respecte.

 

En aquest sentit, s’han plantejat diversos objectius:

 

  1. Posar Promeco a disposició dels actors implicats per exercir la funció de coordinació d’aquest grup de treball, en el marc de les tasques previstes de l’oficina tècnica per a la transformació.
  2. Compartir el treball dut a terme per la UdL i IRTA com a base cientificotècnica del futur
  3. Valorar fer efectiu el grup de treball (que implica la suma d’esforços i capacitats de cadascuna de les entitats vinculades) i la coordinació oferta pel Patronat.
  4. En cas que la valoració sigui positiva, definir els propers passos.

 

Durant la reunió, el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, ha explicat els objectius de la sessió i ha presentat l’equip directiu del Patronat.

 

Seguidament, el director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries,  Carmel Mòdol, ha exposat la importància estratègica per al sector que Catalunya disposi d’un DIH (Digital Innovation Hub) en l’àmbit agroalimentari.

 

En aquest mateix sentit, s’ha referit el director de Promeco, Ramon Boixadera, ressaltant la importància estratègica per al territori lleidatà d’allotjar la seu del DIH en l’àmbit agroalimentari de Catalunya.

 

Per la seva banda, l’assessora d’Innovació i Desenvolupament Econòmic del Patronat, Teresa Botargues, ha parlat de la contextualització de la sessió en el marc de les funcions de l’oficina tècnica per a la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

 

Durant la sessió, també hi hagut una exposició del treball realitzat per UdL i IRTA en el marc de la definició d’especialització cientificotècnica del DIH a càrrec de Roberto Martín, adjunt al Vicerectorat de Transferència i Foment de la Innovació, i Josep Usall, director General d’IRTA.

 

Finalment, s’ha realitzat una valoració de la iniciativa i de la metodologia de treball proposada, que ha estat molt positiva per a totes i cadascuna de les institucions participants en la reunió.

 

Després que tots els presents hagin mostrat la predisposició a treballar plegats per aquest objectiu compartit, s’ha programat una segona reunió de treball amb els tècnics designats per cada institució el proper 3 de setembre.

 

 

 

Lleida, 5 d’agost de 2020

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat