La Diputació de Lleida torna a fer costat a la campanya ‘Aturem l’obesitat infantil’

CAMPANYA-01_SLI

El projecte, amb el suport dels ajuntaments i impulsat per l’Ekke, inclourà tallers d’alimentació saludable i curses infantils emmarcades en set proves atlètiques que se celebraran al territori lleidatà de març a novembre
També s’han presentat el circuit Trail Running Sèries Lleida, que engloba set curses, i el projecte TRS-O, amb quatre proves d’orientació que també donaran suport a la campanya contra l’obesitat infantil


La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la campanya ‘Aturem l’obesitat infantil’, una iniciativa de l’Ekke que compta amb el suport dels ajuntaments i de la corporació i que tindrà lloc en diversos municipis de les comarques de Lleida coincidint amb diferents proves atlètiques, i que inclou la celebració de curses infantils i de tallers d’alimentació saludable, entre d’altres activitats.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Francesc Sabanés; de Joan David Porté, coordinador del projecte ‘Aturem l’obesitat infantil’; i de Kike Borràs, director tècnic del circuit Trail Running Sèries.

En la seva intervenció, Francesc Sabanés ha destacat la tasca d’aquesta campanya, que té com a objectiu “conscienciar pares i fills de la importància de combinar l’esport i una alimentació sana, amb domini de la fruita i de la verdura, per tal d’evitar l’obesitat infantil”, una tasca en la qual l’Ekke compta “amb el suport de la Diputació”.

Aquesta serà la quarta temporada –la segona en què es fa sobre el terreny a les curses– d’una campanya que té el seu origen en un seguit de dades preocupants al voltant de l’obesitat infantil, tal com ha dit Joan David Porté, que ha destacat per exemple que “el 31,9% de la població catalana de 6 a 12 anys pateix sobrepès”. Aquesta i altres dades van moure a l’Ekke, organitzador de les Trail Running Sèries Lleida, a dedicar, en diferents proves del calendari atlètic, un espai per tal de lluitar contra aquestes dades, motiu pel qual organitza tallers d’alimentació saludable adreçats a pares/mares i fills/filles i curses infantils després de les quals es consumeix fruita.

En l’edició del 2017, la campanya va comptar amb 1.200 infants participants en les actuacions dutes a terme en 8 poblacions del territori, durant les quals es van consumir 600 quilos de fruita i que van comptar amb més de 2.000 assistents a les activitats infantils.

Per a aquest 2018, en què s’esperen unes xifres similars, estan programades activitats en 7 poblacions: Montoliu de Lleida (24 de març), Aitona (14 d’abril), Raimat (19 de maig), Rosselló (7 de juliol), Camarasa (23 de setembre), Alguaire (12 d’octubre) i Lleida (18 de novembre, coincidint amb la Mitja Marató). La primer aturada serà, doncs, Montoliu de Lleida, on el 24 de març es farà la Nit de l’Activitat Física i l’Esport, que inclourà curses, Zumba Family i una prova popular d’orientació.

Trail Running Sèries Lleida i nou circuit d’orientació
L’acte d’avui també ha estat aprofitat per presentar l’edició del 2018 de les Trail Running Sèries Lleida, un seguit de curses organitzades per l’Associació Esportiva Ekke Lleida amb el suport dels diferents ajuntaments que les acullen.

El 6è circuit de les TRS manté, com ha explicat Kike Borràs, la seva filosofia inicial d’oferir “curses de muntanya per gaudir de la natura i descobrir l’entorn dels diferents pobles que acullen les proves”, però amb força novetats, amb “més muntanya, un nivell més exigent, un salt qualitatiu i més territori”, ja que hi haurà tres proves noves (La Faiada, Lo Bunker i la Trail Carlac) que faran que les TRS abastin gairebé tota la província.

Així, l’organització oferirà set proves puntuables de març a setembre, començant aquest mateix diumenge amb la Trail Vall d’Àger. Després seguiran la Trail Montpedró d’Alfarràs (6 de maig), la Trail La Faiada del Pont de Suert (13 de maig), la Trail Lo Bunker de Foradada (3 de juny), la Trail Carlac de Les-Val d’Aran (16 de juny), la Cursa de Muntanya Tossals d’Almatret (2 de setembre) i la Trail Pujada a Sant Jordi de Camarasa (23 de setembre).

A més, també s’ha donat a conèixer una iniciativa nova d’enguany que s’emmarca dins les TRS Lleida. Es tracta del Circuit TRS-O Lleida, que aglutina quatre curses d’orientació i que té com a objectiu fomentar la participació i la difusió d’aquesta mena de proves dins el territori lleidatà.

En aquest cas, el calendari s’estrenarà el 24 de març amb la Nit d’Orientació de Montoliu de Lleida, seguirà amb la Rogaining de l’Aiguabarreig Segre-Cinca de la Granja d’Escarp (29 d’abril), la Cursa d’Orientació de Raimat (28 d’octubre) i acabarà amb l’Alfaorientació d’Alfarràs (11 de novembre).

Totes elles col·laboraran també amb la campanya ‘Aturem l’obesitat infantil’, com també ho faran algunes de les TRS clàssiques.

Podeu trobar més informació sobre les TRS Lleida a: http://www.trailrunninglleida.com/.

Lleida, 14 de març de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat