La Diputació de Lleida s’integra, a través de l’IEI, dins el nou Consell de la Mancomunitat Cultural

La vicepresidenta Rosa Pujol ha expressat el suport total a la iniciativa durant el 6è Fòrum del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), celebrat avui a Barcelona

La vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha expressat avui el suport total de la corporació al nou Consell de la Mancomunitat Cultural. Així ho ha manifestat en la seva intervenció durant el 6è Fòrum del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), celebrat a l’Arts Santa Mònica de Barcelona.

El Consell de la Mancomunitat Cultural és un organisme de nova creació impulsat des de
la Direcció General de Cooperació Cultural que té com a objectiu fomentar la cooperació entre la Generalitat de Catalunya i l’Administració local en l’àmbit de les polítiques culturals, de manera que vol millorar i potenciar l’exercici de les competències que té cadascuna d’aquestes dues administracions públiques en un àmbit en el que ja comparteixen molts interessos. Serà, doncs, un òrgan permanent de cooperació per l’àmbit cultural integrat pel Departament de Cultura i les quatre diputacions, entre elles la de Lleida, que ostentarà una vocalia en l’organigrama del Consell.

Rosa Pujol s’ha congratulat pel salt qualitatiu i quantitatiu que s’ha fet en el món cultural en els darrers anys, i que ara fa un pas més en la creació d’aquest nou òrgan, que servirà per “optimitzar recursos i sumar sinergies” en una iniciativa que recorda la Mancomunitat de Catalunya, amb la unió de les quatre diputacions catalanes. Pujol ha remarcat que el projecte del Consell “entronca perfectament amb la missió i la visió de la nostra institució cultural de referència a Lleida: l’Institut d’Estudis Ilerdencs”, que creu en “la força transformadora” del fet cultural. Una força que es manifesta en el paper de la cultura en la “construcció de la consciència nacional” i en el seu “valor incommensurable” a l’hora de donar el sentit de “continuïtat històrica”. Per tot plegat, Rosa Pujol ha acabat dient que “si el nostre país serva la cultura, la cultura ens ajudarà a servar el país”.

Les paraules de Rosa Pujol han arribat en el decurs de la presentació del 6è Fòrum del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), que ha estat presidit per Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural, i en què també hi han intervingut Oriol Lladó, diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona; Albert Piñeira, responsable de la Àrea de Cultura de la Diputació de Girona, i Joan Olivella, diputat delegat del Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona. La jornada ofereix diferents debats, taules rodones i xarrades, amb la presentació de programes relacionats amb les arts escèniques i la música dins l’àmbit escolar.

Lleida, 15 de novembre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat