La Diputació de Lleida signa un conveni amb la UdL i el Col·legi de Secretaris i Tresorers d’Administració Local de Lleida per formar futurs secretaris i interventors municipals

conveniudl1

udl3

conveniudl2

Es tracta d’un nou curs que s’impartirà a partir de setembre a la mateixa universitat i que va destinat a tots aquells graduats i graduades que vulguin optar a formar part del cos de personal habilitat de les administracions locals

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que aquesta formació ha de permetre fer front a una de les principals mancances i demandes de les alcaldies del territori, a més de donar a conèixer als estudiants una sortida laboral actualment poc difosa

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha signat avui un conveni de col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL) i el Col·legi de secretaris, interventors i tresorers de l’administració local de Lleida (CSITAL), per a la creació d’un nou curs per formar futurs secretaris i interventors municipals.

Aquesta formació, pionera a tot l’Estat, va destinada a graduats que vulguin optar a formar part del cos de personal habilitat per treballar a l’administració local. Es tracta del curs d’Expert universitari en Dret Local (1 any) i del curs d’Expert universitari avançat en Dret Local (2 anys), dos títols propis de la UdL, l’objectiu dels quals és preparar els alumnes per a les oposicions a l’escala de funcionariat d’administració local. Aquestes oposicions, de caràcter estatal, són les que corresponen a les funcions de secretaria, intervenció i tresoreria. La formació, que està prevista que comenci el curs vinent, arrencarà amb 25 places i s’impartirà a la mateixa UdL.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que aquest nou curs ha permetre dotar a l’administració local de personal degudament preparat i poder fer front a una de les principals mancances i demandes de les alcaldies del territori, a més de donar a conèixer als estudiants una sortida laboral actualment poc difosa. “Cal no oblidar que hem arribat a aquesta situació de mancança greu de personal habilitat a causa que l’Estat fa massa anys que no ha convocat oposicions per a secretaris interventors”. I ha recordat que “la Diputació de Lleida, a través dels consells comarcals, ofereix assistència tècnica a 74 consistoris del territori, molt per sobre dels 21 als que ens obliga la Llei”.

A la signatura del conveni hi han participat també el rector de la UdL, Jaume Puy; i el president del Col·legi de secretaris, interventors i tresorers de l’administració local de Lleida (CSITAL), Cristian Cimadevilla.

Per la seva part, el rector Jaume Puy ha destacat la importància de “poder treballar plegats per intentar resoldre l’actual mancança d’aquest personal especialitzat als ajuntaments”, ja que disposar d’aquest títol els permetria poder optar a un interinatge en unes oposicions a l’administració local.

Finalment, Cristian Cimadevilla, president del CSITAL, ha afirmat que “es tracta d’una formació que beneficiarà no només les persones que vulguin optar a aquesta feina, sinó també els municipis i, per extensió, tot el territori”, i podria ser la llavor d’una futura Escola d’Administració Local de Lleida.

Lleida, 2 de juny de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat