La Diputació de Lleida, seu d’un curs de formació per a nous electes locals

Sala_actes_01

Se celebrarà el proper dilluns, 3 de juliol, i abordarà temes com els òrgans de govern de l’ajuntament; drets, deures i responsabilitats dels electes locals, el pla de mandat o què fer els primers 100 dies de govern

 

La sala d’actes de la Diputació acollirà, el proper dilluns, una de les vuit sessions territorials que l’Associació Catalana de Municipis (ACM) realitza, des del passat 26 de juny, centrades en formació postelectoral.

 

La jornada —que s’iniciarà a les 9.30 hores— s’iniciarà amb les intervencions dels lletrats dels serveis jurídics de l’ACM, Àlex Tarroja i Pablo Fernández que, sota el títol ‘Soc regidor i ara què? Organització i funcionament municipal’, repassaran qüestions clau relacionades amb els ens locals, com els òrgans de govern de l’ajuntament; drets, deures i responsabilitats dels electes locals; la transparència i accés a la informació pública; hisenda local; règim del personal dels ens locals o contractació pública.

 

Posteriorment, el consultor i director d’Estratègia Local, Jordi Oliveras, i el consultor i cap de projecte d’Estratègia Local, Joan Queraltó, plantejaran qüestions com ara ‘Com volem governar? Claus per bastir un bon govern municipal’, ‘El pla de mandat’, i ‘Què cal fer i comunicar els primers 100 dies de Govern?’, tot sota el títol ‘Som Govern: A governar!’

 

Segons es desprèn dels objectius marcats per a aquesta jornada, es pretén omplir la jornada amb continguts rellevants i adequats per aquest període inicial de constitució i arrencada dels nous ajuntaments del país, d’interès tant per als electes de govern com per als que estaran a l’oposició.

 

Aquesta primera jornada tindrà continuïtat a partir de setembre amb l’organització de formacions sectorials en àmbits com salut, hisenda, urbanisme, cultura, educació, serveis socials, medi ambient, joventut, igualtat i feminismes, recursos humans, promoció econòmica, mobilitat i seguretat.

 

La jornada està organitzada per l’ACM; la Diputació de Lleida i l’Aula d’Alts Estudis Electes.

 

Per a més informació: www.acm.cat/formació

 

Lleida, 30 de juny de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat