La Diputació de Lleida s’adhereix a una iniciativa per facilitar l’alliberament del conductor en cas d’accident

ORIjoan_rene_adhesio_full_de_rescat_002_editora_2_6089_1_1

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible i la divulgarà a tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació

La Diputació de Lleida s’ha adherit a una nova iniciativa, en col·laboració amb el RACC, per millorar el salvament en els accidents de trànsit. Aquest projecte consisteix en la incorporació del full de rescat, una fitxa estandarditzada que inclou tota la informació tècnica necessària per a poder obrir un vehicle de manera ràpida i segura.

L’adhesió al full de rescat es fa en el marc de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible que se celebra a Catalunya del 22 al 29 de setembre i coincidint amb la trobada que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha mantingut aquest dimarts al seu despatx amb el delegat territorial del RACC, Josep M. Flotat.

La Diputació de Lleida difondrà aquesta iniciativa a tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació per donar a conèixer l’eina. Els vehicles del parc mòbil de la corporació també disposaran d’un full de rescat.

Aquesta fixa es col·loca en un lloc visible i indica on són els components d’alta tensió, on són les càrregues dels coixins de seguretat, quin tipus de combustible utilitza el vehicle o quins són els millors punts de tall de carrosseria per facilitar els equips de rescat que el procés d’alliberament de l’accidentat sigui el més ràpid i segur possible.

Lleida, 24 de setembre de 2013

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat