La Diputació de Lleida reforçarà fórmules específiques per compensar la situació especial de Gósol

Gósol_02

Gósol_01

La_Coma_i_la_Pedra_01

La_Coma_i_la_Pedra_02

El municipi pertany a la demarcació de Lleida però està ubicat a la comarca del Berguedà, a la demarcació de Barcelona

 

La Diputació de Lleida reforçarà fórmules específiques per compensar la situació especial de Gósol, municipi que pertany a la demarcació de Lleida però està ubicat a la comarca del Berguedà, a la demarcació de Barcelona.

 

Així ho ha manifestat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que ha visitat aquest dimarts Gósol (i posteriorment la Coma i la Pedra), on ha estat rebut per l’alcalde, Rafel López, i les regidores de govern Gabriela Calvar i Núria Lagé. Talarn els ha informat que, de cara al pressupost del 2024, ja s’incrementarà l’aportació a través d’alguns plans financers per compensar serveis de la Diputació que es presten a través dels consells comarcals i que no coincideixen amb els del Consell del Berguedà o la Diputació de Barcelona.

 

Talarn i López coincideixen en abordar aquesta circumstància especial mirant sempre d’afavorir els serveis que es presta a la ciutadania. En els darrers anys, la col·laboració de la Diputació amb Gósol ha servit per actualitzar en una primera fase el Centre Picasso, que rememora el pas del pintor per aquest poble just en l’inici de la seva evolució cap al cubisme.

 

Posteriorment, el president Talarn s’ha traslladat a la Coma i la Pedra, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Gerard Bajona, i la regidora Dolors Blancafort, amb els quals ha abordat la problemàtica per dimensionar els serveis d’un municipi de menys de 300 habitants censats, la població de la qual es multiplica per 10 en determinats períodes a causa de l’atractiu turístic de l’estació d’esquí de Port del Comte.

 

Lleida, 7 de novembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat