La Diputació de Lleida reforça la seva acció internacional amb un conveni amb el Govern i les altres diputacions

ORIrene_signant_el_conveni_amb_les_diputacions_catalanesvr_editora_2_5814_0_1

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha participat aquest dimarts en la signatura d’un conveni de col•laboració entre les diputacions de Lleida, Barcelona, Tarragona i Girona per compartir serveis en l’àmbit internacional i coordinar l’estratègia europea. L’acte ha estat presidit pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, i ha comptat amb la presència dels presidents de les altres tres diputacions: Salvador Esteve, de la Diputació de Barcelona; Josep Poblet, de la Diputació de Tarragona, i Joan Giraut, de la Diputació de Girona.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha posat de relleu la necessitat d’una “interlocució política i tècnica més constant amb Europa” en aspectes normatius i en àmbits de gestió que, en molts casos impliquen la recerca de finançament comunitari, ja que “en massa ocasions el nostre representant oficial –l’Estat- defensa plantejaments molt allunyats de la realitat i de les necessitats de les nostres empreses, dels nostres ciutadans, del nostre país”, ha lamentat Reñé.

Amb la signatura del conveni, la Diputació de Barcelona, que té una llarga experiència de treball en l’àmbit de les relacions internacionals i una oficina a Brussel•les, posarà a disposició de les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona els serveis que ara presta als ens locals del seu territori a través de la Direcció de Relacions Internacionals. L’acord no suposarà cap cost econòmic afegit, ja que s’aprofitaran estructures ja existents.

Entre els serveis que es compartiran hi ha la interlocució i la informació sobre la UE i les seves polítiques; l’assessorament en l’elaboració de projectes que puguin optar a fons europeus; la formació de tècnics i electes municipals en qüestions europees; visites institucionals a Brussel•les amb eurodiputats i funcionaris per tractar temes d’interès; la cerca de socis i la participació en fòrums europeus.

Així mateix, les quatre diputacions coordinaran la seva estratègia europea i l’articularan mitjançant diferents accions de lobby, per intervenir en el procés de presa de decisions i millorar la dimensió local i territorial de la legislació comunitària.

Barcelona, 26 de març de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat