La Diputació de Lleida rebaixa els dies de pagament a proveïdors en una setmana
La corporació referma el seu compromís amb el Pacte Nacional pel Dret a Decidir
Reñé celebra el consens de la Diputació en els usos de l’aigua
La Diputació de Lleida ha rebaixat en una setmana el pagament a proveïdors conseqüència de la implementació que la Corporació ha fet de la signatura electrònica per agilitzar procediments. D’aquesta manera, la Corporació liquida les despeses contretes amb una mitjana de 57 dies, mentre que fa un any superava el termini màxim dels 60 dies establert per la llei de morositat.
Aquest informe s’ha posat en coneixement aquest divendres, al Ple de la Diputació de Lleida. En alguns organismes, com és el cas de l’IEI, el termini és de 40 dies, segons les últimes dades.
Reñé ha explicat que “estem en aquest línia que garanteix un nivell de liquidació a ajuntaments, entitats i associacions molt eficient tot i que això no treu que siguem exigents amb nosaltres mateixos a l’hora de poder-lo millorar”.
Altres punts aprovats
El ple de la Diputació de Lleida també ha aprovat el Manual d’identificació visual corporativa de la Diputació de Lleida, on es recullen els criteris d’utilització del logotip i la imatge de la Diputació. També ha donat llum verda al protocol entre l’administració de la Generalitat de Catalunya i les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, per col•laborar en el desenvolupament de les accions de commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya.
Pel que fa a l’àrea de finances i gestió de tributs, el ple ha aprovat l’estat d’execució del pressupost, l’expedient de modificació de crèdits, dins del pressupost de despeses de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), així com l’aprovació del General de la Diputació de Lleida i dels seus organismes autònoms dependents, exercici 2012.
Igualment, el ple ha donat llum verda al reconeixement de crèdits corresponents a l’exercici 2012, de la Diputació de Lleida i dels seus organismes autònoms dependents, així com a la delegació efectuada per l’Ajuntament de Torà, a través de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la gestió de l’ impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana.
Altres punts de l’ordre del dia aprovats han estat el conveni específic de col•laboració entre l’Institut Català de la Salut i la Diputació de Lleida, per al projecte de millora dels sistemes i tecnologies de la informació i del coneixement – STIC- a l’atenció primària de salut, la proposta d’incorporació de la de la Diputació de Lleida a la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals, així com la cessió d’ús d’espais del Complex de La Caparrella a l’Associació Plançó i a la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) i de les finques Les Canals de Lleida a l’Associació de Veïns Partida Les Canals.
Mocions aprovades
• Moció de suport al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat una moció de suport al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, “com a mostra de suport a l’exercici de la democràcia i a l’exercici del dret a decidir del poble de Catalunya” i la inscripció de la corporació al registre d’institucions adherides a l’esmentat pacte.
Després de l’aprovació de la moció, el president de la Diputació de Lleida ha recordat una de les proclames en defensa de la democràcia de la socialista francesa Simone Veil, presidenta fins l’any 1983 del Parlament Europeu, que va dir que “no hi pot haver unitat, sinó hi ha llibertat per separar-se”.
Reñé ha afegit que “un poble té dret a decidir el que vol fer” i amb l’aprovació d’aquesta moció “manifestem la voluntat dels ciutadans a poder dir el que volen, ja que són sobirans del seu destí, que és el dret més democràtic de les persones”.
• Moció de suport als clubs i entitats esportives davant l’acció d’inspecció de treball
El ple també ha donat llum verda a una moció de suport als clubs i entitats esportives davant l’acció d’inspecció de treball en la que insta el Govern de l’Estat espanyol a adoptar les mesures administratives interpretatives necessàries a fi que es delimitin amb claredat les exclusions als règims d’afiliació a la seguretat social de les persones que presten serveis en entitats sense ànim de lucre i són membres de les mateixes.
El text també insta el Govern de l’Estat espanyol a suspendre les actuals actuacions de la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social fins que es determini el conjunt d’indicadors que delimiten l’actuació laboral o professional d’una actuació de voluntariat.
• Moció sobre el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre
Finalment s’ha aprovat per unanimitat una moció sobre el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre.
El president de la Diputació de Lleida ha celebrat el grau de consens assolit amb la votació d’aquesta moció i “en allò que alguns venim defensant fa temps com és la necessitat de l’aigua a les comarques lleidatanes pel regadiu, la industria i l’agricultura”.
En la seva intervenció, Reñé ha criticat la contradicció que suposa reclamar aigua per garantir el cabal ambiental del riu al seu pas per una ciutat i alhora defensar els regadius del territori en benefici de l’economia agrícola i ramadera.
Reñé també ha afegit que no s’han de “generar polèmiques innecessàries que només qüestionen la convivència entre diferents àrees de Catalunya, perquè serem capaços per garantir que les necessitats es cobreixin en dues bandes sense problemes afegits”.
El president de la Diputació de Lleida ha afirmat que ha parlat amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i amb representants públics de les Terres de l’Ebre i no hi ha cap problema per entendre’ns.
Reunió per debatre sobre el iodur de plata
Abans de finalitzar el ple de la Diputació de Lleida, el president ha convidat tots els diputats a la reunió que ha convocat aquest dissabte per debatre sobre l’efectivitat dels cremadors de iodur de plata per minimitzar els efectes de les pedregades.
A la reunió han confirmat la seva assistència representants d’Asaja, UP, JARC, la Federació de Cooperatives, Afrucat, l’ADV Terres de Ponent, el Departament d’Agricultura, el Departament de Governació i els consells comarcals del Segrià, Pla d’Urgell, Garrigues, Noguera, Urgell, Segarra, Pallars Jussà i Solsonès.
En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha indicat que “les persones més respectuoses amb l’ecologia i el medi ambient són aquelles que hi viuen i en aquest cas són els pagesos”, i ha afegit que “per aquest motiu s’han de buscar raons clares, objectives i científiques que ens donaran el camí per decidir entre tots sobre la conveniència o no de recuperar el iodur de plata”.
“La reunió de demà no està plantejada per treure conclusions, sinó per posar damunt de la taula un tema que tothom té al seu imaginari i ningú vol afrontar”, ha puntualitzat el president de la Diputació.
Lleida, 19 de juliol de 2013
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat