La Diputació de Lleida promou  els productes de qualitat i dona suport als agricultors locals al Gastronòmic Fòrum Barcelona

Forum1

Forum2

El xef Xixo Castaño, del restaurant Malena de Gimenells amb estrella Michelin, ha estrenat l’espai Catalunya, amb l’elaboració del plat “Mantega blanca de pera i truita de riu del Segrià”, una recepta tradicional però amb noves tècniques i un toc creatiu 

El diputat i vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha participat aquest dilluns en l’acte d’inauguració de la nova edició del Gastronòmic Fòrum Barcelona (GFB), que se celebra al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, del 6 al 8 de novembre de 2023, que han presidit el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, així com Pau Relat, president de Fira de Barcelona, i Josep Alcaraz, director del Fòrum. Un certamen centrat en el compromís de la cuina i la gastronomia per la sostenibilitat i la protecció de la biodiversitat.

La cuina i els productes agroalimentaris de Lleida, caracteritzats per la seva contribució a la preservació de la biodiversitat i la sostenibilitat, han estat un referent en aquest certamen. Lleida és coneguda per la seva diversitat gastronòmica i pels seus productes alimentaris de qualitat. Amb una cuina que destaca per utilitzar ingredients frescos i locals, com per exemple, l’oli d’oliva, conegut per la seva alta qualitat i sabor i la fruita, dos elements presents en les demostracions del plat “Mantega blanca de pera i truita de riu del Segrià” elaborat pel xef Xixo Castanyo del Restaurant Malena, que  treballa i evoluciona les receptes tradicionals però amb noves tècniques i un toc creatiu.

En aquesta edició s’ha donat protagonisme als petits productors de qualitat procedents de tot Espanya, amb més de 200 participants, una cinquantena dels quals són de Lleida. Petits productors que aporten molt valor i diversitat en aquest certamen i reforçaran l’aposta pels productes de qualitat i proximitat. Per aquest motiu, la Diputació de Lleida ha destinat un espai i ha organitzat diferents actuacions per promoure els productes de qualitat i alhora donar suport als agricultors i ramaders locals de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran.

El diputat Jordi Verdú ha destacat que la gastronomia lleidatana, com moltes altres cuines locals, es troba en constant evolució i adaptació als canvis socials i mediambientals, i que el present i futur de la gastronomia lleidatana està vinculat al compromís amb la sostenibilitat i la protecció de la biodiversitat.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat