La Diputació de Lleida, present a la inauguració del XVII Fòrum Nacional del préssec i la nectarina d’Alcarràs

ORIantoni_villas_forum_del_pressec_i_la_nectarina_002_editora_2_5852_0_1

El diputat Antoni Villas ha participat aquest dijous en l’acte d’inauguració del XVII Fòrum Nacional del préssec i la nectarina d’Alcarràs, que s’ha celebrat al pavelló Lo Casino.

En la seva intervenció, Villas ha destacat la importància de celebrar trobades i fòrums com aquest, on el sector pot intercanviar informació i establir línies de futur.

Villas ha afegit que és imprescindible disposar d’unes infraestructures de comunicació de qualitat amb Europa per tal de potenciar encara més l’exportació. “Els agricultors treballen molt per obtenir un producte de gran qualitat i s’ha de continuar treballant per potenciar la comercialització d’aquesta fruita”, ha indicat Villas.

L’acte inaugural ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra; del director general d’Agricultura del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Miquel Molins; de la subdelegada del Govern de l’estat espanyol, Inma Manso; del president del Centre d’Estudis Agropecuaris d’Alcarras (CEAP), Carlos Montoy, i del vicepresident d’Afrucat, Felip Saló.

En aquesta ocasió, el fòrum ve marcat per la dualitat establerta entre tecnologia i mercat, així com per la forta focalització envers el mercat. La jornada ha presentat les previsions europees de la collita de préssec i nectarina per la campanya 2013, analitzarà la creació de la nova marca OKI del préssec pla, comptarà amb un expert en formació d’equips comercials i de venda i donarà a conèixer els assajos i la recerca de solucions en matèria de control biològic.

Alcarràs, 25 d’abril de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat