La Diputació de Lleida passa amb nota un concurs-oposició marcat pels protocols i les mesures anti-Covid

Talarn_concurs-oposici_1

Talarn_concurs-oposici_2

Talarn_concurs-oposici_3

Talarn_concurs-oposici_4

Els 300 aspirants a formar part del personal de la Diputació s’han examinat en setze aules de l’Edifici Polivalent de la UdL a les quals han accedit per cinc entrades i amb circuits marcats

L’operatiu ha mobilitzat una trentena de col·laboradors i, a més, s’ha activat un sistema per tal de fer el rastreig en cas que algun dels aspirants doni positiu de Covid-19 en els propers dies

Un total de 300 aspirants han participat aquest dissabte a les proves selectives per formar part de la borsa de treball per a personal administratiu de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms, que han tingut lloc en 16 aules de l’Edifici Polivalent de la UdL, al campus de Cappont, sota unes estrictes mesures de seguretat i higiene. Dels 562 persones convocades, s’han presentat 300 aspirants, concretament el 60%.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat pel diputat de l’Àrea de Recursos Humans, Jordi Verdú, i la directora de Recursos Humans, Belén Jové, ha volgut estar present “en un dia molt important per a la Diputació de Lleida”.
Talarn ha explicat que “després de molts anys, és una de les primeres convocatòries de les borses de treball de la Diputació”, les quals ha qualificat de “molt necessàries en l’àmbit laboral de la institució”. Aquestes proves també són importants per la logística que s’ha hagut de muntar, ja que “són unes oposicions amb molta gent, però també molt segures”. Així, el president ha explicat que “s’han pres totes les mesures necessàries i higièniques per poder controlar que no hi hagi transmissió del virus”, com que en tots els accessos es controla la temperatura, es fa un rentat de mans, els aspirants fan l’examen amb mascareta, hi ha ventilació a les aules i es mantenen les distàncies necessàries.
La jornada s’ha desenvolupat, doncs, amb totes les garanties sanitàries, que han anat a cura del Departament de Recursos Humans de la Diputació. Així, la directora de Recursos Humans, Belén Jové, ha explicat que s’han habilitat cinc entrades diferents de l’edifici Polivalent per accedir als circuits que conduïen a les aules, on cada aspirant tenia assignada la seva ubicació. A més, s’han establert controls de temperatura i horaris d’entrada esglaonats per evitar aglomeracions, i l’edifici i les 16 aules han estat degudament ventilades i s’han marcat les pertinents distàncies de seguretat, a més de ser obligatori l’ús de mascareta.
També s’ha tingut en compte la possibilitat que, en dies posteriors, algun dels assistents fos positiu de Covid-19, motiu pel qual els aspirants podien omplir un formulari electrònic, al qual accedien a través d’un codi QR que es trobava a la seva taula, per tal de fer constar les seves dades personals que permetessin fer el rastreig.
Tot plegat s’ha pogut fer gràcies a la mobilització d’una trentena de col·laboradors degudament formats que han assistit els aspirants en tot moment. En dies previs, a més, personal de la Diputació de Lleida va comprovar els espais i les distàncies a les aules.
La prova ha consistit en respondre 40 preguntes d’un temari preestablert, per tal d’ordenar, juntament amb els mèrits que s’acreditin en una segona fase, la posició dels aspirants dins de la borsa de treball. El d’avui era el primer dels tres concurs-oposició previstos amb participació massiva que la Diputació ha convocat en la darrera dècada per incorporar nou personal funcionari. En els propers mesos es convocaran també les proves per a la borsa de treball d’auxiliars administratius, amb 569 inscrits, i per a la borsa d’oficials de Recaptació, amb 304 aspirants. Quatre altres borses de treball obertes més especialitzades no compten amb números tan elevats d’aspirants.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat