La Diputació de Lleida participa a la 2a edició de ‘FestaSal’ a Gerri de la Sal

Firasal1

firasal2

firasal3

firasal4

Una jornada de dia amb un complet programa d’activitats relacionades amb el patrimoni saliner, productes de proximitat, música en directe i tallers.

El diputat Josep Ramon Fondevilla assegura que mostres com la d’avui tenen molt de mèrit ja que aposten per l’especialització, la proximitat i el territori, fent de la sal un reclam per a la promoció d’aquesta terra.

El diputat Josep Ramon Fondevilla ha participat aquest matí en la inauguració de la 2a edició de ‘FestaSal’, a Gerri de la Sal, una jornada en la qual la sal i les salineres del municipi són les protagonistes de la festa, i que es realitza durant el dia d’avui en diferents indrets de la vila. La mostra inclou un complet programa d’activitats, amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni saliner i el seu  entorn, i impulsar el comerç de proximitat.

L’acte d’inauguració, que ha tingut  lloc a la plaça Sant Feliu de Gerri de la Sal, a estat a càrrec de l’alcaldessa, Anna Sentinella i el diputat Josep Ramon Fondevilla. També hi ha assistit l’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal i representants d’altres municipis de la comarca.

Fondevilla ha posat en valor la valentia de l’ajuntament de Baix Pallars per impulsar ‘FiraSal’, una mostra que segons el diputat té molt de mèrit, “ja que aposta per l’especialització, la proximitat i el territori; on la sal esdevé un motor de generació de riquesa, desenvolupament comercial i d’atracció i fidelització de la gent a aquest municipi”.

Fondevilla ha remarcat que per la Diputació de Lleida és una satisfacció col·laborar en aquesta i en totes les manifestacions firals que tenen lloc a al territori. “Perquè reuneixen molts d’aquells ingredients bàsics i imprescindibles que des de la Diputació entenem que ajuden a potenciar les nostres contrades”.

Després de la inauguració de la Fira, s’ha realitzat a un tastet de pa i oli amb sal de Gerri. Posteriorment han fet un recorregut pels diferents estands i expositors de la mostra, i finalment una visita guiada al Museu de la Sal.

Aquesta segona edició de ‘FestaSal’ ha comptat amb una gran varietat d’activitats, entre elles, una fira d’artesania amb productors del territori, visites guiades a les Salines i al Museu de la Sal, un ‘Scape Room’ familiar al Museu de la Sal, un ‘showcooking’, tallers infantils de boles de sal pel bany i el concert d’ ‘Airstream Trio’.

Gerri de la Sal, 6 d’agost de 2022.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat