La Diputació de Lleida ofereix col•laboració institucional per restablir la normalitat a la Val d’Aran i al Pallars Sobirà

ORIinundacions_val_daran_001_editora_2_5955_0_1

ORIinundacions_val_daran_002_editora_2_5955_0

El president de la Diputació de Lleida ha participat en la reunió de coordinació convocada a l’Ajuntament de Vielha, on ha ofert el seu suport per fer front a aquesta excepcional situació

Reñé explica que al Pallars Sobirà la situació també és complicada i les pluges han provocat augments de cabal importants, raó per la qual aquesta tarda el president té previst desplaçar-se al Consell Comarcal del Pallars Sobirà

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha ofert la plena col•laboració institucional als ajuntaments de la Val d’Aran i del Pallars Sobirà afectats per les inundacions d’aquest dimarts.

Reñé s’ha desplaçat a Vielha acompanyat pels responsables de vies i obres de la institució, el coordinador de serveis tècnics, Ramon Lleonart, i el diputat Antoni Villas per reunir-se amb les autoritats de la zona i avaluar l’estat actual i els danys provocats pel riu Garona.

El president de la Diputació de Lleida ha participat en la reunió de coordinació presidida per l’alcalde de Vielha, Àlex Moga, i en la que també ha participat el síndic d’Aran, Carlos Barrera. En el transcurs de la mateixa, Reñe ha ofert “la més absoluta col•laboració amb la Val d’Aran en aquesta situació excepcional i extremadament complicada i complexa” i ha destacat “la coordinació amb la que han treballat tots plegats per tal de preveure i prevenir danys personals”.

L’àrea de Serveis Tècnics de la corporació ha desplaçat equips formats per tècnics de la Diputació de Lleida a la Val d’Aran i al Pallars Sobirà per analitzar la situació en la que es troben els rius i les carreteres i actuar amb la màxima celeritat en la retirada d’elements de la calçada un cop baixi el nivell de l’aigua.
En la roda de premsa posterior a la reunió d’emergència, Reñé ha explicat que de seguida que el cabal del riu disminueixi es procedirà als treballs de retirada dels elements arrossegats per l’aigua per tal de restablir la normalitat el més aviat possible. Per aconseguir-ho estan preparades dues màquines retroexcavadores al Pont de Suert; dos retroexcavadores, una moto anivelladora i una pala carregadora a Alfarràs; a més de cinc retroexcavadores més a Miralcamp que es desplaçaran a la Val d’Aran quan el nivell de l’aigua ho permeti.

En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha qualificat de preocupant la situació de la Val d’Aran a causa del desbordament dels rius. “Els rius baixen molt plens a causa de la puja caiguda les darreres hores, que sumat al desgel ha provocat inundacions i problemes a diferents municipis com Tredós, Arties i la pròpia Vielha”, ha indicat Reñé.

El president de la Diputació de Lleida ha afegit que “tot i que les previsions no són les millors, tots els escenaris possibles estan previstos”. També ha indicat que “hi ha un contingent important de Protecció Civil, Pompiers, Mossos d’Esquadra i policia municipal que treballen de forma preventiva i continuada” i ha destacat que el més important és que “no s’han produït desgràcies personals”.

Reñé ha explicat que al Pallars Sobirà la situació també és complicada i les pluges han provocat augments de cabal importants. Aquesta tarda, el president té previst desplaçar-se al Consell Comarcal del Pallars Sobirà per oferir el seu suport.

Vielha, 18 de juny de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat