La Diputació de Lleida mantindrà el curs vinent una aportació extraordinària als Consells per transport escolar no obligatori

ORIfoto_visita_01_editora_2_5398_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha avançat aquest dijous que la Diputació mantindrà per al proper curs escolar 2012-2013 l’aportació extraordinària que ja ha fet aquest curs escolar als Consells Comarcals per tal d’ajudar al finançament del transport escolar no obligatori. Aquesta aportació podria ser de 500.000 euros, tal com s’ha fet per aquest curs.

Reñé ha fet aquestes declaracions al Pallars Sobirà, on s’ha reunit amb els alcaldes d’aquesta comarca a la seu del Consell Comarcal. “Continuarem aportant perquè les famílies, els consells comarcals no hagin de fer front a la totalitat de les despeses”, ha dit el president de la Diputació de Lleida, que ha demanat que per un criteri de justícia es corregeixi la llei que ara deixa sense dret a transport escolar als nens que s’han de desplaçar fora del seu nucli de població per anar a escola.

Durant la trobada amb els alcaldes del Sobirà, el president de la Diputació de Lleida també ha avançat que el proper Pla Específic d’Obres i Serveis de la Corporació, previst per l’any vinent i com a complement del Pla Únic d’Obres i Serveis, inclourà finançament perquè els ajuntaments puguin fer actuacions de manteniment en vies de la seva titularitat. Reñé ha recordat que fins ara aquestes línies de finançament estaven dedicades en la seva totalitat a l’execució d’obra, però que ara es modificarà aquest plantejament per tal de poder atendre les demandes dels ajuntaments. “Més enllà de fer obres en aquests moments el que ens toca es mantenir les estructures actuals que tenim. En aquest sentit, plantejarem línies d’ajuts que facin possible el manteniment de carreteres, a l’hivern de forma especial, i durant tot l’any també perquè ens convé que turísticament la imatge que oferim sigui l’adequada”.

Actualment, la Diputació de Lleida ja col·labora a través d’altres línies en el Pla de Viabilitat Hivernal de la comarca del Pallars Sobirà per tal de garantir la mobilitat de les carreteres durant els mesos de gel i neu. Aquesta campanya hivernal l’aportació que s’ha fet ha estat de 70.000 euros.

Durant la visita al consell comarcal del Pallars Sobirà, el president de la Diputació de Lleida ha estat acompanyat pels diputats provincials, Antoni Villas i Gerard Sabarich, per la Cap de l’Àrea d’Organització i Gestió de Presidència, Marlen Minguell, i el Coordinador dels Serveis Tècnics, Ramon Lleonart.

Després de ser rebut pel president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llatzer Sibís, Reñé ha signat al Libre d’Honor abans de reunir-se amb els alcaldes.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat