La Diputació de Lleida lliura els Premis LO 2011

ORIpremis_lo_001_editora_2_5654_0_1

ORIpremis_lo_002_editora_2_5654_1

 El guanyador del premi Especial Prestigi ha estat Julio Sorigué Zamorano del Grup Sorigué

El premi a la Innovació s’ha lliurat a l’empresa Ebentu; el premi a Jove Emprenedor ha estat per l’empresa Basicons 2100 SL (BlackPier); el premi a l’Empresa Sostenible ha recaigut en Cartaes Tàrrega i el de Responsabilitat Social Empresarial a la Fundació Privada Aspros.

La sala d’actes de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la 13ena edició del lliurament dels Premis LO als millors projectes empresarials 2011 amb l’objectiu de reconèixer la innovació i l’emprenedoria d’empresaris lleidatans que han destacat per la feina feta en cadascuna de les seves activitats.

L’acte, presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Pau Perdices.

El guanyador del premi Especial Prestigi ha estat Julio Sorigué Zamorano del Grup Sorigué, qui ha rebut el guardó de mans del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

El premi a la Innovació s’ha lliurat a l’empresa Ebentu; el premi a Jove Emprenedor ha estat per l’empresa Basicons 2100 SL (BlackPier); el premi a l’Empresa Sostenible ha recaigut en Cartaes Tàrrega i el de Responsabilitat Social Empresarial a la Fundació Privada Aspros.

Durant la seva intervenció, Reñé ha felicitat els guardonats amb els Premis LO i ha indicat que aquests premis “volen contribuir a promoure el teixit social, econòmic i industrial del nostre territori i incentivar, alhora, el talent”.

El president de la Diputació de Lleida ha explicat que des de la creació del Patronat de Promoció Econòmica l’any 1993, la Diputació de Lleida, ha desenvolupat una intensa funció com a agent de promoció en camps com la diversificació econòmica, la sol•licitud i gestió de projectes europeus, l’aplicació de programes que fomentin l’autoocupació o la col•laboració institucional.

Reñé ha afegit que des de la corporació es treballa en l’ajut a l’emprenedoria i l’empresa, en la promoció de les nostres terres com a destí de qualitat per a noves inversions, en la captació d’empreses tecnològiques i en la potenciació de la nostra àrea com a centre logístic de mercaderies.

Finalment, Reñé ha agraït la tasca de tots els guardonats a qui ha qualificat com a “exemple dels valors de la innovació, de la capacitat emprenedora, del treball i de la persistència”. El president de la Diputació de Lleida ha fet una menció especial a l’empresari Julio Sorigué, a qui ha elogiat per la “trajectòria empresarial i la implicació i compromís social i cultural”.

Relació de guardonats en aquesta edició dels Premis LO. Millors projectes empresarials 2011:


PREMI ESPECIAL PRESTIGI

Julio Sorigué Zamorano del Grup Sorigué

L’empresari Julio Sorigué va crear l’any 1954 l’embrió del que avui coneixem com a Grup empresarial SORIGUÉ, una societat vinculada a la construcció, amb seu a Lleida. Per la seva visió empresarial, el foment de la innovació i el respecte pel medi ambient, l’any 2010 la Generalitat de Catalunya va concedir al senyor Julio Sorigué la Medalla al treball President Macià. Actualment, Sorigué SA és dels primers grups constructors de Catalunya i amb els anys ha experimentat una evolució cap a sectors més amplis d’activitat.

PREMI A LA INNOVACIÓ

Empresa Ebentu (German Rosell)

Aquesta categoria ha premiat l’empresa Ebentu, del sector de les noves tecnologies. Es dedica al desenvolupament de projectes propis en la xarxa i en aquests moments tenen dos projectes en marxa: Ebentual.com i Twicver.com. Ebentual és un site perquè els usuaris coneguin ponències, conferencies i congressos, mentre Twicver, permet lligar el CV amb la xarxa de microblogging twiter.

PREMI AL JOVE EMPRENEDOR

Basicons 2100 SL- BlackPier (Sergio Luaces, Roberto Cabrera i Damià Castells)

Aquest premi s’ha atorgat a aquesta empresa especialitzada en la fabricació de vestits d’home a mida, mitjançant un model de comercialització online via Internet i deslocalització de la producció.

PREMI A L’EMPRESA SOSTENIBLE

Cartaes Tàrrega (Alba Coma i Miquel Milla)

El premi a l’Empresa Sostenible ha estat per aquesta companyia creada per Càritas parroquial. Es tracta de la primera empresa d’inserció laboral ubicada a les comarques lleidatanes. Recuperen i tracten els residus no orgànics com paper, vidre, plàstic i roba per la seva restauració i posterior venda.

PREMI DE RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL

Fundació Privada Aspros (Enric Herrera)

Aquesta fundació ha estat reconeguda per crear una xarxa de serveis socials integrals per garantir la permanència als seus centres i serveis des de la joventut fins a la vellesa per a persones discapacitades. Es tracta d’una entitat col•laboradora de correus amb públic-correu, restauració de mobles i objectes antics, jardineria sostenible de qualitat, serralleria d’alumini, gestió i custòdia documental, servei postal i mailing, digitalització de documents i destrucció de documents.

Lleida, 12 de desembre de 2012

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat