La Diputació de Lleida lliura a Torrelameu la nova Sala de Vetlles, un equipament bàsic per a totes les poblacions

TORRELAMEU-1

TORRELAMEU-4

TORRELAMEU-3

TORRELAMEU-2

L’obra, que ha costat 104.733€, es posa en marxa en un acte simbòlic presidit pel president Joan Talarn i l’alcalde Carles Comes
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dimarts la jornada de portes obertes i lliurament de claus de la Sala de Vetlles de Torrelameu, un equipament que ha estat construït i finançat per la Diputació.
Talarn, que ha estat acompanyat pels vicepresidentes Jordi Latorre, Estefania Rufach i Ferran Accensi, i pels diputats Helena Martínez, Jordi Verdú i Eloi Bergós, ha arribat a l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes i la resta de la corporació municipal, a més de Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera, i de Ramon Farré, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida.
Després de signar al Llibre d’Honor, s’han traslladat a la Sala de Vetlles, ubicada al carrer La Sèquia. Allí han procedit a l’acte simbòlic de lliurament de claus del president a l’alcalde i a l’obertura de la jornada de portes obertes de l’espai, al qual han efectuat una visita a la que han seguit altres grups, sempre seguint els protocols de seguretat establerts.
En la seva intervenció, Talarn ha remarcat que una sala de vetlles és un dels serveis que tot ajuntament ha de poder oferir als seus veïns. De vegades, però, aquesta necessitat topa amb que es tracta d’instal·lacions costoses, sobretot per als municipis petits, motiu pel qual resulta bàsic el suport econòmic de la Diputació de Lleida.
En aquest sentit, el president ha recordat que, de cara a l’any 2021, aposten per reeditar el Pla de Despesa Corrent en l’àmbit de la Salut, amb 5,6 milions d’euros, que inclou la despesa de la gestió de l’aigua, piscines i socorristes, sales de vetlles i cementiris, hàbits s​aludables i despeses de consultoris locals. Assolir el major nombre possible d’aquests serveis és, ha subratllat Talarn, “una altra forma de lluitar contra el despoblament al món rural”, motiu pel qual actuacions com la Sala de Vetlles de Torrelameu resulten bàsiques.
La Sala de Vetlles de Torrelameu és un equipament d’obra nova que ha estat construït per la Diputació de Lleida amb un cost de 104.733€. En la part interior, consta de planta baixa i altell amb dues sales, mentre que la zona exterior s’incorporarà a l’espai públic de la xarxa urbana del poble. Tal com ha precisat Carles Comes en la seva intervenció, es tracta d’un espai confortable i que han volgut fer molt acollidor, i que s’anirà complementant en el futur, tant pel que fa al mobiliari interior com pel que es refereix a l’adequació de l’entorn. L’alcalde de Torrelameu ha agraït el suport econòmica de la Diputació, que ha estat bàsic per construir l’equipament.

Torrelameu, 8 de desembre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat