La Diputació de Lleida inverteix 58.000 euros en la reurbanització del carrer de la Baixada a les piscines de Bellmunt d’Urgell

Bellmunt-2

Bellmunt-8

Els diputats Estefania Rufach i Fermí Masot han participat en l’acte d’inauguració d’una actuació que també ha ordenat i modernitzat la zona esportiva del poble 

Els diputats Estefania Rufach i Fermí Masot han participat aquest diumenge en la inauguració de la reurbanització del carrer de la Baixada a les piscines de Bellmunt d’Urgell, a la Noguera, una actuació que ha estat finançada amb 58.800 euros per la Diputació de Lleida.

Rufach, diputada i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i Masot, diputat de Cooperació Municipal, Acció Territorial i Medi Ambient de la Diputació de Lleida, han estat acompanyats per l’alcaldessa de Bellmunt d’Urgell, Cristina Teixidó, així com per altres membres de la corporació municipal.

Estefania Rufach ha recordat, durant la seva intervenció, que des que van accedir al govern de la Diputació, “la nostra voluntat ha estat treballar en benefici de tots els municipis de la demarcació, especialment dels municipis rurals, que són els que tenen més extensió i més necessitats”. Per aquesta raó “vam generar noves polítiques i plans econòmics que introdueixen factors de discriminació positiva que afavoreixin aquests municipis”. L’actuació que s’ha inaugurat avui “és fruit d’un d’aquests plans, el Pla de Cooperació Municipal per al finançament d’inversions dels ajuntaments”.

Per la seva part, Fermí Masot ha expressat la seva satisfacció per veure feta realitat una obra en la qual ha participat la Diputació de Lleida i que dona resposta a les necessitats dels pobles de la demarcació. Unes necessitats que, com a alcalde d’un altre poble petit, com és Aspa, coneix a la perfecció, per la qual cosa sap que “és important que l’administració ens escolti i faci tot allò que estigui a les seves mans per al benestar de les persones, per embellir els nostres pobles i per dotar-los de serveis i facilitats”, ha dit Fermí Masot.

Cal destacar que la reurbanització del carrer de la Baixada a les piscines ha estat finançada per la Diputació de Lleida a través del Pla de Cooperació Municipal per al finançament d’inversions dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades del territori de Lleida 2023 i ha suposat una inversió de 58.800 euros. Les obres es van iniciar durant el passat mes d’abril i van consistir en condicionar aquest vial que connecta les piscines amb la part de dalt del poble, i que estava força deteriorat. Dins la mateixa actuació, s’ha aprofitat per ordenar i modernitzar la zona esportiva (aparcament, zones d’ombra, senyalització,…) amb la previsió que allà es projecti el creixement del poble i dinamitzar la zona. A més, en ser una zona d’entrada del poble, l’alcaldessa creu que aquesta actuació és estratègica i servirà per fer el poble més atractiu i modern.

L’acte ha tingut lloc al Pavelló Poliesportiu i s’ha emmarcat en una jornada en la qual també s’ha aprofitat per encetar la temporada de piscines. A més, prèviament ha tingut lloc una Missa a l’església de Sant Josep i, en aquest mateix escenari, el concert de guitarra contemporània ‘Joc, dibuix, fang’, a càrrec d’Adrià Pagès.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat