La Diputació de Lleida injectarà més de 15 milions d’euros a les finances dels ajuntaments

ORIreunio_presidents_consells_comarcals_i_alcaldes_de_comarca_01_editora_2_5140_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de capitals de comarca de la demarcació de Lleida

Reñé ha destacat que l’aportació econòmica és fruit d’un acord entre les quatre diputacions per avançar les quantitats pendents de la Generalitat i aniran destinats a despeses de llars d’infants, conservatoris, escoles de música, serveis escolars dels consells comarcals i el fons de cooperació local d’ajuntaments i consells comarcals

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que la corporació destinarà més de 15 milions d’euros per avançar els pagaments que els diferents departaments de la Generalitat de Catalunya acumula amb els municipis de la demarcació de Lleida.

Reñé ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de capitals de comarca de la demarcació de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida ha explicat que a través d’aquest fons extraordinari d’ajut econòmic s’aportarà liquiditat als ajuntaments de les comarques lleidatanes mitjançant el pagament per compte de la Generalitat de Catalunya de part dels deutes que té reconeguts amb els consistoris. El compromís de la Generalitat és fer el retorn dels diners a finals d’aquest any.

Reñé ha destacat que l’aportació econòmica és fruit d’un acord entre les quatre diputacions per avançar les quantitats pendents de la Generalitat i aniran destinats a despeses de llars d’infants, conservatoris, escoles de música, serveis escolars dels consells comarcals i el fons de cooperació local d’ajuntaments i consells.

També ha indicat que aquesta injecció econòmica de 15 milions d’euros, que ha estat molt ben acollida per part de tots els alcaldes, s’acabarà d’acordar en les properes setmanes.

A més d’anunciar la injecció dels 15 milions d’euros, durant la trobada s’han tractat altres temes, com els convenis d’assistència tècnica i jurídica que la Diputació de Lleida té amb els consells comarcals per un import de prop de 3 milions d’euros i que donen suport als municipis més petits en la prestació de serveis tècnics i jurídics.

També s’ha concretat una disponibilitat econòmica per part de la corporació de 475.000 euros per fer front a les despeses de transport escolar no obligatori i la línia d’ajuts al finançament que suposa que la corporació posa 150.000 euros a disposició dels ajuntaments sense costos financers.

En el transcurs de la trobada, han plantejat altres línies d’ajut financer més concretes, com el finançament de les despeses del servei de teleassistència amb una aportació de 100.000 euros o els ajuts d’urgència per a famílies que es troben amb greus dificultats econòmiques amb 100.000 euros més.

També han parlat de les línies d’ajut directe per garantir als municipis la disponibilitat de línies que ja existeixen, com per a la contractació de socorristes, en temes de salut o pel manteniment de la qualitat de l’aigua potable.

Durant la trobada han treballat en la proposta d’unificar criteris a l’hora de fer la compra de subministraments comuns per reduir despeses, com és l’adquisició del clor per la potabilització de l’aigua als municipis, i han plantejat la necessitat de planificar unes pautes per autoanalitzar l’eficiència en la gestió i organització dels consistoris i consells comarcals amb l’objectiu d’aplicar millores si es considera necessari.

Finalment, han informat que totes les comarques lleidatanes passen a formar part del Consell General de GlobaLleida, de forma que cada comarca haurà de designar un representant.

Lleida, 24 de febrer de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat