La Diputació de Lleida inicia les obres de senyalització de dues rutes i punts d’interès a les Borges Blanques

Paisatges de Ponent (1)

Paisatges de Ponent (4)

Paisatges de Ponent (5)

Paisatges de Ponent (6)

Paisatges de Ponent (7)

Es tracta d’un projecte inclòs al programa ‘Paisatges de Ponent’ amb un import d’adjudicació de 49.367,82 euros, cofinançat per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de les Borges Blanques i fons FEDER

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha iniciat les obres de senyalització interpretativa dels punts d’interès, i la creació de dues rutes temàtiques vinculades a les construccions de pedra seca, a les Borges Blanques, amb l’objectiu de descobrir el patrimoni cultural i natural del municipi.

Se senyalitzaran dues rutes connectades entre elles i que permetran conèixer el patrimoni de la pedra seca del terme municipal, així com la senyalització interpretativa dels punts d’interès històric i patrimonial  del municipi de les Borges Blanques i del seu entorn.

En relació amb la senyalització de les dues rutes vinculades a la pedra seca, l’itinerari s’inicia a l’ermita de Sant Salvador en direcció sud pel camí de la ‘Comandilla’. Ambdues rutes tenen aproximadament una distància de nou quilòmetres. En una de les rutes s’instal·laran diferents senyals interpretatius de quatre punts d’interès i s’hi col·locaran una seixantena de senyals direccionals per no perdre’s. A l’altra ruta es posaran en valor sis punts d’interès a través de diversos senyals informatius i una vuitantena de senyals direccionals.

En referència a la senyalització interpretativa de punts d’interès, es posa de manifest la necessitat urgent de difusió dels valors patrimonials del municipi de les Borges Blanques, amb un total de 26 senyals. Aquesta senyalització inclou tant punts d’interès històric i patrimonial com punts d’informació dels espais d’interès, rutes, i serveis.

Aquesta obra l’executa l’empresa Dilart Aplicacions de Senyalització, SL, per un import de 49.367,82 euros i tindrà una durada de 5 mesos.

Amb l’execució d’aquesta obra es donarà resposta a dues grans mancances en l’àmbit turístic que presenta el municipi de les Borges, ja que actualment no disposa de senyalització interpretativa dels punts d’interès al nucli urbà, ni disposa de cap ruta ben estructurada per conèixer les construccions de pedra seca, segurament el patrimoni més important i nombrós d’aquest terme municipal.

Lleida, 11 d’agost de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat