La Diputació de Lleida inicia les actuacions de museografia i producció audiovisual al Molí d’Oli de Juneda

Juneda_02

Juneda_01

Amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni cultural del conjunt del territori

 

Recentment han començat les actuacions de museografia i de producció audiovisual al Molí d’Oli de Juneda, amb el propòsit d’impulsar-lo i dotar-lo de les eines que el puguin convertir en un espai museístic dinàmic, atractiu i connectat amb la societat del segle XXI.

 

Es tracta d’una actuació inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent’ del Patronat de Promoció Econòmica, cofinançat per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Juneda amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 70.301,00€.

 

El Museu de Juneda està ubicat en un antic molí d’oli, seu històrica de la Cooperativa del Camp de Juneda. El museu inclou, a la primera planta, l’exposició permanent ‘Colors de terra’, on es mostren els resultats de les excavacions arqueològiques de l’aldea de Minferri, a la vall de la Femosa.

 

Amb aquesta actuació està prevista  l’adequació i museïtzació de la planta baixa, de manera que a banda de mostrar la maquinària i els diversos elements vinculats a la producció de l’oli, farina i vi, es disposi d’un espai adequat per poder explicar, en exposicions temporals de llarga durada, aspectes monogràfics destacats del passat històric del territori.

 

L’objectiu principal d’aquesta intervenció és poder arribar a l’espectre més ampli de públic possible, desvetllar emocions, despertar curiositat i estimular la necessitat de conèixer i comprendre uns continguts singulars i específics vinculats a la identitat i trajectòria del territori.

 

Així doncs, les intervencions previstes estan centrades en la neteja del local i la retirada dels elements que no s’aprofitin per la nova instal·lació, així com pintar i adequar les instal·lacions tècniques, mobiliari, elements de senyalització i suport, adaptació lumínica i elèctrica i la instal·lació d’elements audiovisuals.

 

Juneda, 5 de desembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat