La Diputació de Lleida incrementa en un 45% la seva aportació al Programa.cat durant el tercer trimestre

Teatre Balaguer

Es donarà suport a una seixantena d’activitats que se celebraran en 15 localitats de la demarcació

La Diputació de Lleida incrementarà en 7 punts la seva aportació en la contractació d’activitats i actuacions incloses durant el tercer trimestre de l’any en el Programa.cat.

Fins al moment present, la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, aportava un 10% del cost total en el cas de les activitats relacionades amb la música i el teatre, i un 12% en el de les de circ i dansa. Amb l’aplicació de l’increment, passaran a ser d’un 17% i un 19%, respectivament.

En total, durant aquest tercer trimestre del 2020, la Diputació de Lleida donarà suport a una seixantena d’activitats que se celebraran en 15 localitats de la demarcació, amb un pressupost inicial assignat de 17.023,34 €, una xifra a la qual s’hi afegiran 7.686,64 €, de manera que l’aportació per a aquest tercer trimestre s’incrementa en un 45,15%. Les 15 poblacions són Agramunt, Alcarràs, Alpicat, el Palau d’Anglesola, Artesa de Segre, Balaguer, Bellver de Cerdanya, Castellserà, Prats i Sansor, Solsona, Sunyer, Tàrrega, Tiurana, Tremp i Vilanova de Bellpuig.

De cara al quart trimestre, s’analitzarà la demanda existent i s’estudiarà la viabilitat de mantenir l’increment o bé retornar als percentatges habituals, tot plegat en un any, aquest 2020, en què les programacions, especialment en el segon trimestre, s’han vist alterades per la crisi sanitària, i en què les contractacions en el que resta d’any poden seguir patint afectacions en funció de l’evolució de la pandèmia. En aquest sentit, cal remarcar que durant el 2019, la Diputació de Lleida va participar en 165 actuacions amb una inversió de 47.224,67 €, mentre que per aquest 2020 –i a l’espera del volum que hi pugui haver al quart trimestre–, la inversió és de 41.982,97 € per a 107 actuacions.

Cal destacar que l’increment també s’ha aplicat en percentatges similars des de les altres tres diputacions catalanes que participen en aquest projecte que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat. L’objectiu principal del Programa.cat és ajudar a estabilitzar i incrementar l’activitat i qualitat de les programacions d’arts escèniques i musicals professionals dels equipaments de titularitat pública així com dels de titularitat privada amb els quals els diferents ajuntaments o ens públics mantinguin un acord de col·laboració, així com fomentar les bones pràctiques entre professionals i programadors.

Programa.cat esdevé, doncs, una eina útil per a professionals i companyies d’arts escèniques i música, ja que donen a conèixer les seves propostes a agents responsables de les programacions municipals; i per als ens locals, ja que els permet contractar a preus directament subvencionats i els facilita una relació de propostes amb les seves condicions tècniques i de contractació, validades per una comissió.

Podeu trobar tota la informació sobre el Programa.cat a: https://cultura.gencat.cat/ca/programacat/inici/.

Lleida, 16 de juliol de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat