Així ho ha dit la diputada d’Igualtat, Helena Martínez, en la celebració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones
L’acte ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’IEI amb l’assistència, entre d’altres, del president de la Diputació, Joan Talarn, i de la consellera Teresa Jordà
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la diputada d’Igualtat i Cooperació, Helena Martínez, han participat aquest dijous en l’acte de celebració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, on han anunciat que la Diputació de Lleida ha incrementat el suport per a polítiques d’igualtat un 68% als ajuntaments i un 33% a entitats.
L’acte també ha comptat amb la participació de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, a més de David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià, Eugènia Puig-gros, directora dels Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Lleida, José Crespín, subdelegat del Gobierno, i Núria Camps, responsable d’Igualtat de la Universitat de Lleida, entre d’altres. També hi han assistit els vicepresidents Jordi Latorre i Estefania Rufach, així com les diputades Mercè Carulla, Rosa Maria Perelló, Maria Burrel i Elena Ferre, i els diputats Jordi Verdú, Jaume Rutllant, Francesc Sabanés i Fèlix Larrosa.
La jornada ha inclòs una interpretació teatralitzada del manifest elaborat en motiu del Dia Internacional, una acció que ha anat a càrrec de la companyia Festuc Teatre i en el transcurs de la qual tres actrius han llegit el manifest en to interpretatiu-reividicatiu. El text parla dels diferents tipus de violència que recull la nova llei.
La diputada d’Igualtat, Helena Martínez, ha exercit de portaveu de la Diputació en l’acte, i ha volgut fer palès el compromís de la corporació per tal d’erradicar les violències masclistes, tot remarcat que no val per a res condemnar-les si després no s’apliquen “polítiques transformadores que serveixin per canviar el sistema que perpetua aquestes violències”.
En aquest sentit, Helena Martínez ha destacat que, des de la Diputació de Lleida, “seguim treballant per incorporar la perspectiva de gènere a les polítiques dels ens locals i comarcals del territori”, una línia de treball que es materialitza, d’una banda, en un Pla econòmic als Consells Comarcals que els dota de recursos econòmics per l’atenció de les dones i infants, víctimes de violència i per la seva prevenció, i de l’altra, en l’increment, en el proper pressupost de la Diputació de Lleida, dels recursos per als Ajuntaments i les entitats del territori.
De la mateixa manera, la diputada ha destacat el fet que el pressupost d’Igualtat ha triplicat la seva dotació des que es va crear l’àrea, i que també s’ha avançat en la incorporació d’aquesta perspectiva de gènere a dins de la institució, amb el nou protocol contra l’assetjament sexual i per raó de sexe de la Diputació de Lleida i la redacció del nou Pla d’Igualtat.
Martínez s’ha referit també a “la necessitat d’establir vincles amb la resta d’institucions del territori”, i ha assenyalat com a exemple d’aquest fet el conveni signat amb Paeria per a la promoció d’aquestes polítiques a Lleida i el reforç de l’atenció de les dones víctimes de violència masclista. Segons la diputada, aquest conveni possibilitarà “l’apertura de nous serveis per a l’atenció i l’empara de víctimes de violència masclista i LGTBIfobia”.
Tot i admetre que encara queda “molta feina per fer” en aquest àmbit, Helena Martínez ha assenyalat que “podem dir, amb orgull, que la Diputació de Lleida no resta aliena a la lluita per l’erradicació de les violències i vol ser una aliada per a les entitats i els ajuntaments de la demarcació per la transformació feminista del territori”.
Lleida, 25 de novembre de 2021
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat