La Diputació de Lleida i l’Obra Social “la Caixa” recuperen l’entorn natural de la peixera del riu Sió al seu pas per Puigverd d’Agramunt

ORIvisita_peixera_puigverd_dagramunt_001_vr_editora_2_6279_0_1

ORIvisita_peixera_puigverd_dagramunt_002vr_editora_2_6279_1

ORIvisita_peixera_puigverd_dagramunt_003vr_editora_2_6279_2

Aquestes actuacions de recuperació han estat possibles gràcies al conveni signat entre la Diputació de Lleida i l’Obra Social “la Caixa” per la inserció social i la preservació, conservació i millora d’espais naturals als municipis de la demarcació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director de l’oficina de “la Caixa” d’Agramunt, Josep Maria Oró, han visitat aquest divendres les obres de recuperació de la zona de la peixera del riu Sió al seu pas per Puigverd d’Agramunt (Urgell).

Es tracta d’una actuació de recuperació que s’emmarca dins del conveni entre la Diputació de Lleida i l’Obra Social de “la Caixa” per a la inserció social i la preservació, conservació i millora d’espais naturals en els municipis de la demarcació de Lleida. L’actuació ha suposat una inversió per de més de 54.390 euros i ha estat executada per VOLTES CONNECTA SLU amb la col·laboració de l’Associació ALBA.

Un total de sis persones en risc d’exclusió social han treballat en aquest projecte que ha desenvolupat actuacions per millorar l’estat actual de conservació de l’Espai Natural (entorn de la peixera) i fomentar la sostenibilitat, la diversificació, la seguretat de l’espai i la recuperació d’un espai històric.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat la importància de posar en valor aquests espais en desús per donar qualitat de vida als municipis i ha manifestat la seva satisfacció de poder compartir amb l’Obra Social de “la Caixa” aquestes actuacions que retornen els referents dels nostres avantpassats.

Concretament, s’ha condicionat i millorat els camins que donen accés a la peixera, s’ha fet una neteja i esbrossada, poda i eliminació de residus del riu i s’ha instal•lat un gual inundable (mitjançant 4 marcs de formigó armat de 4x2x1,5 m) per la connexió de les dues riberes del riu. Aquesta actuació de recuperació de l’entorn es completarà amb un espai lúdic per la gent gran i un altre per la canalla que assumirà l’Ajuntament de Puigverd d’Agramunt, segons ha explicat el seu alcalde, Joan Eroles.

La gestió i direcció d’obra ha estat assumida per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Lleida i l’aportació econòmica ha estat íntegrament feta per l’Obra Social “la Caixa” en el marc del conveni de col·laboració que, a més de recuperar un espai natural d’interès, permet la reinserció de persones a l’atur i en perill d’exclusió social. Aquesta col•laboració es tradueix en prop d’un centenar d’actuacions desenvolupades en l’àmbit de la recuperació d’espais naturals per tot el territori.

Puigverd d’Agramunt, 27 de març de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat