La Diputació de Lleida i les estacions d’esquí presenten la nova temporada d’esquí al Pirineu de Lleida 2012/2013

ORIla_diputacio_de_lleida_i_les_estacions_desqui_presenten_la_nova_temporada_desqui_al_pirineu_de_lleida_2012-2013r_editora_2_5624_0_1

La campanya de la corporació per aquesta temporada porta per lema “On la neu és molt més que neu”

El conjunt de les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida representa la major oferta de neu de tot l’Estat espanyol amb 460 km de pistes abalisades, i en nòrdic també lideren l’espai esquiable més gran de l’Estat amb 68 km de circuit entre les estacions de Lles de Cerdanya i Aransa

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit la presentació de la nova temporada d’esquí al Pirineu lleidatà i la campanya amb què aquesta institució potenciarà l’oferta de neu de Lleida. La presentació s’ha celebrat a la sala d’actes de la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació dels responsables dels complexos hivernals, així com també representants d’altres administracions comarcals i de la Generalitat.

En la seva intervenció de benvinguda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat i agraït el gran treball i esforç que fan els representants de les onze estacions d’esquí del Pirineu lleidatà per mantenir i potenciar els 460 quilòmetres de pistes esquiables. A més, ha indicat que si les condicions meteorològiques acompanyen es preveu la venda d’1,2 milions de forfets durant la temporada i un impacte econòmic de 250 milions d’euros.

Reñé també ha fet referència al treball que es fa des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per atreure touroperadors a l’aeroport de Lleida-Alguaire i així potenciar l’oferta d’esquí i de neu de les comarques lleidatanes.

Dades clau de la nova temporada

El conjunt dels 11 centres d’hivern del Pirineu de Lleida continua representant la major oferta de neu de l’Estat espanyol, amb 460 quilòmetres de pistes abalisades, unes 4.000 hectàrees esquiables, amb106 remuntadors diferents i una capacitat per desplaçar 109.403 passatgers/hora.

D’altra banda, cal remarcar que les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida representen el 62% de mitjana dels forfets venuts pel conjunt de les 16 estacions d’esquí catalanes cada temporada i que pràcticament 1 de cada 4 esquiadors del conjunt de l’Estat tria alguna de les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà.

Les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida afronten la nova temporada amb diferents millores a les seves instal•lacions i serveis amb una inversió de 3,7 milions d’euros.

L’objectiu per aquesta temporada del sector de l’esquí i del mateix Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida és incrementar la venda de forfets en un 18% respecte la temporada anterior, la qual cosa representa superar el 1.250.000 forfets venuts.

A més, la campanya ocuparà entre 2.500 i 3.000 professionals de l’hostaleria i la restauració i més de 1.500 persones als complexos d’hivern, entre personal de les estacions i monitors.

Cal destacar també el sector de l’esquí genera un impacte econòmic que pot oscil•lar entre els 240 i els 290 milions d’euros, d’acord amb el comportament de la temporada.

A més de la presentació de la temporada d’esquí, la Diputació de Lleida també ha presentat la nova campanya amb què la institució potenciarà l’oferta de neu de Lleida. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida destinarà enguany 225.000 euros a la promoció de la temporada d’esquí amb la nova marca “Ara Lleida” i la campanya publicitària que té com a lema “On la neu és molt més que neu”.

Lleida, 20 de novembre de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat