La Diputació de Lleida i la Caixa promouen la implantació d’un sistema d’informació i gestió per a la distribució d’aliments solidaris del Banc dels Aliments de Lleida

Conveni-Caixa_Banc_Aliments01

Conveni-Caixa_Banc_Aliments02

El president de la Diputació, Joan Talarn, i el director de Banca d’Institucions de CaixaBank i director territorial de Catalunya, Joaquim Macià, han signat el conveni de col·laboració, que té un cost de 58.322 €

 

La Diputació de Lleida i la Fundació bancària ‘La Caixa’ implantaran un sistema d’informació i de gestió per a la distribució d’aliments solidaris, liderat pel Banc dels Aliments de Lleida, que integra prop de 50 actors entre entitats, consells comarcals i municipis del conjunt de les comarques de Lleida, que tindrà un cost de 58.322 €.

 

Així s’ha posat de manifest aquest dimarts amb la signatura del conveni de col·laboració entre la pròpia Diputació de Lleida, de mans del seu president, Joan Talarn, i de Joaquim Macià, com a director de Banca d’Institucions de CaixaBank i director territorial de Catalunya, acompanyats del director de Banca d’Institucions i director territorial de Lleida, Geremí Camí.

 

Amb la implantació d’aquest sistema, es tracta de coordinar els diferents actors que participen en la gestió de la distribució dels aliments de diferents orígens, de vegades no exempts d’estrictes requeriments formals, com és el cas dels aliments procedents de la Unió Europea. A més, l’agregació d’informació pel que fa a perfils de beneficiaris, productes lliurats o existències facilita significativament la tasca del Banc dels Aliments, al mateix temps que obre opcions de cooperació entre les entitats.

 

Joan Talarn ha explicat que aquest és un projecte que dona suport al municipalisme i a la ciutadania, i que permetrà fer una feina més àgil, des de la informatització dels estocs del Banc dels Aliments, de cara a les demandes que sorgeixin en el futur.

 

Per la seva banda, Joaquim Macià ha dit que aquesta col·laboració sorgeix pel compromís que hi ha de part de l’entitat bancària amb el territori.

Aquest projecte permetrà també millorar la qualitat assistencial de les entitats, tant pel sistema de comunicació que s’estableix entre serveis socials i entitats com per la possibilitat de transformar el tradicional lliurament de lots per sistemes d’autoservei amb gestió de punts.

 

Actualment ja disposen d’aquest sistema Tàrrega i les comarques del Pla d’Urgell, la Noguera i el Segrià.

 

L’objectiu d’aquest projecte és implantar-lo a la resta de comarques, fet que també facilitarà les funcions del Banc dels Aliments pel que fa a disponibilitat d’informació en temps real sobre les necessitats dels diferents centres de lliurament.

 

Lleida, 27 d’octubre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat