La Diputació de Lleida fomenta la cooperació internacional dels municipis

Punt_solidaritat_02

Punt_solidaritat_04

Punt_solidaritat_03

Punt_solidaritat_01

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Bernat Solé, visita el Punt de Solidaritat de Lleida promogut per la Diputació i la Paeria

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s’ha compromès a ajudar els municipis de la demarcació que s’interessin en la cooperació internacional a través de l’acció de suport que realitza l’àrea d’Igualtat i Cooperació Internacional de la Diputació, que regeix la diputada Helena Martínez. Una de les accions de suport que s’han activat és el Punt de Solidaritat, ubicat a l’edifici de Mercolleida de la ciutat de Lleida, conjuntament amb l’Ajuntament de la capital del Segrià.

 

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, ha visitat aquest matí el Punt de Solidaritat de Lleida, juntament amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Helena Martínez, i la regidora d’Educació, Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro. El Punt de Solidaritat ha estat promogut per la Diputació i la Paeria per fomentar la cooperació internacional entre els municipis.

 

El Punt de Solidaritat, inaugurat el passat mes de desembre, és fruit de la col·laboració institucional entre la Diputació i la Paeria de Lleida amb el suport del Fons Català de Cooperació, i pretén fomentar i estimular la cooperació i la solidaritat internacional arreu del territori de la demarcació lleidatana. Aquesta nova plataforma vol reforçar la comunicació i la difusió externa pel que fa a totes les línies d’intervenció municipals en el camp de la solidaritat i la cooperació internacional, motivant la xarxa associativa a treballar en aquest marc.

 

El conseller Bernat Solé ha posat èmfasi en la capacitat i eficàcia de posar-se d’acord dues institucions, com són la Diputació i la Paeria, per facilitar la cooperació internacional i teixir aliances per posar-se al servei dels municipis i de les entitats i promoure un model de vida sostenible.

 

Aquest Punt Solidari vol contribuir al desenvolupament a través de la promoció dels Drets Humans, la igualtat efectiva, dirigint l’atenció als col·lectius de major vulnerabilitat, donant protagonisme a les persones i potenciant les capacitats de tothom.

Es vol treballar en el marc de les emergències i l’acció humanitària, intervenint en les fases de prevenció,  reconstrucció, rehabilitació i reactivació productiva, així com treballar en la formació de programes i projectes de codesenvolupament.

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat la col·laboració i la cooperació entre ambdues institucions per apostar per aquest punt: “Farem arribar a tots els municipis aquest suport i els acompanyarem i orientarem en els seus projectes de cooperació internacional”.

 

El Punt de Solidaritat també s’ha instaurat perquè sigui un lloc de consulta i assessorament a les diferents línies d’intervenció, així com per acompanyar altres municipis de la demarcació de Lleida en l’organització de jornades formatives, trobades per compartir experiències, bones pràctiques i activitats en el marc objecte del conveni, entre molts altres objectius.

 

La Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida treballen conjuntament  amb el suport del Fons Català de Cooperació, per trobar nous mecanismes que permetin ampliar les actuacions en cooperació descentralitzada.

 

Lleida, 3 de febrer de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat