La Diputació de Lleida finança un programa d’assessorament als emprenedors de la Segarra, el Solsonès i la Val d’Aran

ORIpresentacio_programa_rural_100_001_editora_2_5897_0_1

El programa Rural 100, impulsat per la Diputació de Lleida i GlobaLleida i portat a terme per la Fundació CEDRICAT, ofereix un acompanyament integral als emprenedors

La Diputació de Lleida finançarà el programa Rural 100 d’acompanyament integral per a emprenedors que volen crear o millorar la seva empresa. Un projecte que s’ha presentat aquest dilluns a la Sala Viladrich, i que ha presidit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Rural 100 es desenvoluparà a les comarques de la Segarra, el Solsonès i la Val d’Aran entre els mesos de maig i desembre del 2013 i hi podran accedir les persones que vulguin posar en marxa una nova activitat empresarial o innovar i créixer en la seva empresa.

La presentació també ha comptat amb el conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró; el president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles; el president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà; el vicesíndic del Conselh Generau de la Val d’Aran, Eduardo Valdecantos, i la tècnica de la Fundació Cedricat, Núria Serena.

Tal i com ha explicat Reñé, aquest programa consisteix en acompanyar els emprenedors del territori en la creació de les seves empreses “en un moment econòmicament complicat on és important que les iniciatives tinguin aquest assessorament professional i tècnic que garanteixi la viabilitat dels projectes”. Per aquest motiu, la Diputació finançarà el projecte amb 72.000 euros, que aniran adreçats a l’assessorament i l’acompanyament dels diferents projectes triats.

Reñé ha explicat que aquest programa es posa en marxa a la Segarra, el Solsonès i la Val d’Aran, però el projecte s’estendrà a la resta de comarques lleidatanes amb l’objectiu d’assessorar i tutelar fins a un centenar de projectes arreu de la demarcació de Lleida.

Les empreses han de tenir un component d’innovació i l’activitat s’ha de dur a terme al territori on es desenvoluparà el programa, tot i que poden pertànyer a qualsevol sector econòmic. El conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró, ha destacat la qualitat innovadora d’aquest programa que també “vol aportar diferents visions i formes d’emprendre”.

El programa està impulsar per la Diputació de Lleida i GlobaLleida i el durà a terme la Fundació CEDRICAT. La tècnica de la fundació, Núria Serena, ha indicat que els projectes no han d’estar estrictament vinculats al sector agrari i ha comentat que en anteriors experiències han trobat iniciatives pertanyents als sectors culturals, de restauració o de turisme.

A l’hora de triar els projectes que formaran part del programa es donarà prioritat a les iniciatives que suposin una major ocupació, que incideixin sobre l’atur juvenil, que estiguin impulsades per joves, dones i immigrants, que siguin d’emprenedoria social, que suposin una valorització dels recursos endògens del territori i que contribueixen a la mitigació i adaptació del canvi climàtic i dirigides a la millora de l’eficiència energètica.

El programa es desenvoluparà en tres etapes. La primera consistirà en la captació d’emprenedors a través de campanyes de difusió del programa. La segona analitzarà els models de negoci i la tercera consistirà en la posada en marxa del projectes viables garantint el finançament i un equip de col•laboradors.

Lleida, 20 de maig de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat