La Diputació de Lleida fa costat un any més a la Cursa de Sant Blai del Palau d’Anglesola, que espera 500 participants

CursaSantBlai-SLI

La cita se celebrarà el diumenge 28 sobre dos distàncies, els 10 i els 5 quilòmetres, i serà puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni.

La cursa tindrà el seu vessant solidari i col·laborarà amb #Stargardt Go, a més de retre un reconeixement a Joan Salvador Robert.

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola i el Club Esportiu Palau d’Anglesola han organitzat, pel diumenge 28 de gener, la tercera edició de la Cursa de Sant Blai, una cita atlètica que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, que avui n’ha acollit la presentació.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació, Jordi Latorre, de l’alcaldessa del Palau d’Anglesola, Montserrat Messeguer, i del regidor d’Esports, Baptista Pou.

En la seva intervenció, Jordi Latorre s’ha referit al lema de la prova: ‘La Cursa de Sant Blai, la més plana i ràpida que has fet mai!’, i ha expressat el suport de la Diputació a iniciatives com la d’aquesta cita atlètica, que fan “una aposta ferma per la salut, per l’esport, pel territori i també per la solidaritat”.

En aquest sentit, Baptista Pou ha explicat que l’organització destinarà una part de les inscripcions a #Stargardt Go!, un projecte per a la investigació clínica en malalties degeneratives de la retina. Ha precisat, a més, que es retrà un petit reconeixement a Joan Salvador Robert, un atleta habitual de la Lliga Ponent Eurosomni que pertany precisament al club #Stargardt Go! i que, després de més de mig any sense poder córrer degut a un problema de visió, reapareixerà a la Cursa de Sant Blai, on correrà acompanyat d’una altra atleta, Neus Gili.

Tornant a les característiques de la cursa, cal dir que serà puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni en les seves dos distàncies, els 10 i els 5 quilòmetres, que es desenvoluparan sobre un recorregut que es mourà per carrers i camins del Palau d’Anglesola, sobre un circuit que serà en un 90% d’asfalt i en un 10% de camí de terra.

Tal com ha explicat Montserrat Messeguer, les previsions dels organitzadors són aplegar 500 participants, una xifra que demostra el constant creixement d’una prova que va nàixer en el marc de la Festa Major del Palau d’Anglesola.

La sortida es donarà a les 10 del matí des del davant del Pavelló Municipal, que és on s’ubicarà tot l’operatiu de l’organització i on també hi haurà dutxes, guarda-roba i vestidors. Hi haurà un avituallament líquid aproximadament a mitja cursa i a l’arribada. També hi haurà pàrquing, servei de bar i guarderia. Tots els participants de la cursa rebran un regal commemoratiu consistent en una samarreta tècnica de màniga llarga de la marca Tuga i una cinta per als 200 primers inscrits, a més d’esmorzar i el dret a participar en diferents sortejos.

Podeu trobar més informació sobre la Cursa de Sant Blai a: https://sites.google.com/site/cursadesantblai/.

 

 

 

Lleida, 17 de gener de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat