La Diputació de Lleida fa constar en acta el seu suport a la Consulta

ORIple_diputacio_lleida_aprovacio_mancomunitat_vr_editora_2_6211_0_1

ORIple_diputacio_lleida_votacio_rene_vr_editora_2_6211_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha celebrat que, en el marc de la llibertat de vot, cinc dels set diputats socialistes hagin votat favorablement

El ple també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de suport als actes de commemoració del centenari del naixement de la Mancomunitat de Catalunya

En el proper ple, la Diputació de Lleida s’afegirà a les mocions en contra de la reforma de la llei d’avortament per considerar-la “un retrocés en les consecucions socials i limitar el dret a decidir de les dones”, segons la portaveu Rosa Pujol

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous una declaració institucional de suport al dret a decidir del poble de Catalunya “amb la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu”.

Aquest manifest en suport al dret a decidir ha estat aprovat amb els vots favorables de CiU, CDA, ERC i cinc diputats del PSC.

En la roda de premsa posterior al ple de corporació, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha celebrat que, en el marc de la llibertat de vot, cinc diputats socialistes s’hagin afegit a la majoria dels diputats de la corporació “per fer possible que els ciutadans de Catalunya puguin manifestar a les urnes quin volen que sigui el futur del nostre país”. “És una necessitat vital i un dret”, ha puntualitzat Reñé.

En el text aprovat, la corporació “manifesta el seu compromís amb la Generalitat i el Parlament de Catalunya, representants legítims del poble català, per tal de garantir l’exercici del lliure dret a decidir del poble català per mitjà d’una consulta” i emplaça al Govern de l’Estat i a la Generalitat de Catalunya “a negociar l’organització d’aquesta consulta que farà possible el dret democràtic que reclama bona part del poble català i la majoria de parlamentaris catalans”.

Igualment, el ple ha aprovat una segona declaració institucional de suport als actes de commemoració del centenari del naixement de la Mancomunitat de Catalunya amb la voluntat de servei a les expectatives de major reconeixement polític de Catalunya i com a instrument de modernització del País.

Ajuts a les escoles de música

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat per unanimitat a una moció presentada pel grup del PSC en la que demana al Govern de la Generalitat que garanteixi les ajudes per a la trentena d’escoles de música que hi ha a Lleida.

La moció aprovada demana al Departament d’Ensenyament que continuï donant el suport econòmic a les escoles municipals de música, almenys amb els nivells mantinguts fins ara i insta al mateix Departament d’Ensenyament a fer una planificació de futur per al finançament dels propers anys que garanteixi la qualitat i continuïtat de les escoles de música.

Reforma de la Llei d’avortament

En l’apartat de precs, la portaveu del grup de CiU, Rosa Pujol, s’ha referit a la nova i “restrictiva” llei d’avortament i ha demanat que en el proper ple, la Diputació de Lleida s’afegeixi a les mocions en contra d’aquesta reforma “innecessària i involucionista”.

En la seva intervenció, Pujol ha indicat que una societat avançada és també una societat lliure i respectuosa amb les llibertats individuals i la reforma de la llei de l’avortament “és un retrocés en les consecucions socials i limita el dret a decidir de les dones”.

Més de 824 quilòmetres de carreteres

El ple de la corporació d’aquest mes de gener ha aprovat també el catàleg de carreteres de la xarxa local corresponent a aquest 2014, que és de 824,744 quilòmetres. Durant l’any 2013 es van traspassar dos trams de carretera a l’Ajuntament de Benavent de Segrià i un tram al consistori d’Alpicat.

Altres punts aprovats

Entre els punts aprovats també destaquen l’acceptació de la delegació efectuada pels ajuntaments de Preixana, d’Alguaire, Nalec, Ciutadilla, Montellà i Martinet, Alamús, l’Albi, Bellvís, la Fuliola, Granyena de les Garrigues, Miralcamp, Vall de Cardós, Vallfogona de Balaguer, EMD de Pla de la Font, Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Alpicat a través de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL), de les facultats que aquests ajuntament tenen atribuïdes en matèria de gestió i recaptació, de diferents impostos.

També s’ha donat llum verda a la resolució, al•legacions i aprovació definitiva del pressupost general de la Diputació de Lleida i dels seus organismes autònoms, per a l’exercici 2014, i de les seves bases d’execució, així com al reconeixement de crèdits corresponents al pressupost de 2013, de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms dependents.

Finalment, s’ha aprovat el conveni de col·laboració interadministrativa, entre la Diputació de Lleida, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell, per a l’actualització d’infraestructures sanitàries al municipi d’Ivars d’Urgell.

Lleida, 30 de gener de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat 
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maria Cel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat