La Diputació de Lleida estudiarà incloure les tasques de conservació de camins als convenis 2013 de manteniment de carreteres

ORIfoto_visita_pallars_jussa_litografia_2_editora_2_5292_0_1

ORIfoto_grup_editora_2_5292_0

La Diputació de Lleida estudiarà incloure l’any 2013 en els convenis de manteniment de carreteres, les tasques de conservació d’ un nombre determinat de camins per comarca, que en molts casos són l’únic accés directe als nuclis de població. Així ho ha explicat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la visita que ha fet aquest dijous a la comarca del Pallars Jussà on s’ha reunit amb l’equip de govern del Consell Comarcal, encapçalat pel seu president, Joan Ubach i els alcaldes de la comarca. A la trobada també hi ha assistit el diputat del grup de CiU, Xavier Pont.

Tal com ha explicat Reñe, aquesta actuació ja es va plantejar en la visita duta a terme al Consell Comarcal de les Garrigues, però davant la reiteració de la demanda, la voluntat és avaluar si aquestes tasques ja es poden incorporar als convenis de manteniment de carreteres que la Corporació haurà d’adjudicar de nou l’any vinent.

El president de la Diputació ha assenyalat que el manteniment d’aquests camins alleugeriria els ajuntaments que s’han de fer càrrec d’ aquesta despesa i, en el cas dels que tenen en aquestes vies el seu principal accés, corregiria una greuge respecte aquells municipis als que s’accedeix a través de carreteres competència d’altres administracions.

La trobada amb els alcaldes del Pallars Jussà i amb els representants del Consell Comarcal també ha servit per posar sobre la taula altres aspectes vinculats a l’activitat econòmica i turística de la comarca, com el bon inici de temporada del servei del Tren dels Llacs.

Durant la seva visita, al Consell Comarcal del Pallars Jussà el president de la Diputació de Lleida ha signat al Llibre d’Honor i ha rebut per part de l’ens local una litografia del mapa de la comarca.
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat