La Diputació de Lleida estudia habilitar un pla d’ajuts perquè els ajuntaments puguin fer front a la despesa ordinària d’equipaments

ORI01_editora_2_4887_0_1

ORI03_editora_2_4887_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest dimecres amb alcaldes i tinents d’alcalde de capitals de comarca de la demarcació de Lleida amb la finalitat de tenir un primer contacte amb els representants del món local i establir futures línies de col•laboració en favor d’una gestió més eficient dels recursos públics.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió, el president de la Diputació de Lleida ha anunciat que la corporació està avaluant l’habilitació d’un nou pla d’ajuts destinat als ajuntaments. Aquest pla, que s’inclouria al pressupost 2012 i tindria una aportació estimada de 2 milions d’euros, comptaria amb dues línies d’actuació. Una d’elles, de caire més transversal, serviria per fer front a la despesa corrent o ordinària d’equipaments municipals de caire sanitari, educatiu o esportiu. Mentre, la segona línia estaria dirigida als ajuntaments de capitals de comarca i, en aquest cas, també serviria per fer front a les despeses ordinàries, però les que són generades per equipaments que donen serveis supramunicipals.

En relació amb el finançament d’aquest pla, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que preveu cobrir aquests ajuts a partir de l’estalvi que es calcula que generarà el pla d’austeritat que ja s’ha començat aplicar i amb el qual es preveu aconseguir un estalvi de 2 milions d’euros.

Al llarg de la seva intervenció, Joan Reñé s’ha refermat també en “l’aposta clara de treballar en dos aspectes concrets: generar economia a les Terres de Lleida i una atenció molt especial pel turisme”. Tal com ha dit, “es tracta de creure’s i vendre la marca Ara Lleida. Les comarques tenen una singularitat que la fan atractiva d’una manera molt clara”.

El president de la Diputació s’ha referit també a la creació d’una central de compres, que posaria a disposició dels ajuntaments elements que els són comuns amb un aspecte d’eficiència econòmica. En aquest sentit, Reñé ha posat l’exemple de l’adquisició de mobiliari urbà i fent ús d’aquest exemple ha dit que la tasca d’aquesta central seria que “busqués les millors ofertes en mobiliari urbà, mirant totes les marques, i en ràtios de compra fer ofertes als ajuntaments, o bé que fos la Diputació qui adquirís aquests productes, en base a les demandes dels ajuntaments”.

Durant la reunió també s’ha parlat de donar suport als ajuntaments que vulguin fer o que estiguin fent avaluacions organitzatives que, segons Reñé, “han de donar consistència al sistema organitzatiu que pugui tenir cada ens local. Aquest és un tema que ha de treballar cada ajuntaments, tot i que hi trobarà el suport de la Diputació”.

El president de la Diputació ha anunciat que aquesta és la primera de diverses reunions periòdiques que vol anar mantenint amb els alcaldes de les capitals de les comarques de Lleida amb una periodicitat trimestral. A la reunió d’aquest dimecres han assistit alcaldes i tinents d’alcaldes dels ajuntaments de Lleida, Sort, Tàrrega, Cervera, Mollerussa, les Borges Blanques, Solsona, Tremp, la Seu d’Urgell i Balaguer.
 

Declaracions de Joan Reñé

 

Lleida, 28 de setembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat