La Diputació de Lleida enceta la segona part de la campanya ‘Lleida és nom de dona’ a favor de la igualtat entre totes les persones

NomdeDona1

NomdeDona2

Dirigida per l’Àrea d’Igualtat, posa en valor la lluita de tres dones que, des de tres experiències vitals diferents i amb el feminisme per bandera, han hagut de combatre per encaixar en una societat extremadament masculinitzada i classista

La primera part de la campanya va voler transcendir el 8 de març i aquesta s’emmarca en el 25 de novembre

La Diputació de Lleida ha posat en marxa la segona part de la campanya ‘Lleida és nom de dona’ per reforçar el missatge institucional a favor del feminisme i la igualtat de gènere i d’oportunitats. La primera part es va fer pública amb voluntat de transcendir la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i aquesta s’inicia dies abans el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, i es mantindrà fins a mitjan desembre.

La diputada Helena Martínez explica que la campanya torna a estar protagonitzada per tres dones, a través de les quals es posen de manifest les desigualtats que pateixen o han patit en el seu dia a dia.  “Si al mes de març el nexe narratiu va ser mostrar referents femenines en professions tradicionalment molt masculinitzades, ara es tracta de mostrar la diversitat a través de diferents experiències vitals que coincideixen amb la necessitat del feminisme com a moviment d’alliberament, però també de transformació social per assolir la igualtat entre totes les persones”.

Les protagonistes d’aquestes històries són Elvira Siurana Zaragoza, militant històrica del feminisme, que explica que significa per a ella la lluita feminista, posant en valor la contribució històrica de les dones a Lleida per la transformació social. Rose Sans Twose, des d’una mirada jove i enèrgica, explica la importància de tenir en compte la diversitat i com la interseccionalitat de les discriminacions crea múltiples nivells d’injustícia; i Sara Lladonosa Boira, mestra i mare, assenyala l’educació com una eina fonamental per a la transformació social de la societat.

Aquests vídeos es podran seguir a través de les xarxes socials i la web de la Diputació de Lleida i bàners en premsa digital. Martínez explica que ha volgut donar a conèixer ara aquesta segona part de la campanya, emmarcada en el dia 25N ‘Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones’, “Tot i que no volem que aquestes accions siguin exclusives d’un dia, sinó que pretenem anar més enllà del 25N i més enllà també del propi 8 de març, ‘Dia internacional de la Dona’. El lema secundari de la campanya continua essent #Mésenllàdel8M, perquè contra la desigualtat s’ha de seguir treballant tots els dies de l’any’.

El primer vídeo de la campanya, el qual és un breu resum de les històries de les tres protagonistes, es pot veure a partir d’avui mateix a les xarxes socials de la Diputació de Lleida i al seu canal Youtube.

Adjunt trobareu l’enllaç d’aquest primer vídeo:

https://youtu.be/Qf_N2b2Ile8

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat