La Diputació de Lleida dóna suport un any més al cap de setmana firal d’Arbeca

Fira_Santa_Caterina01

La població de les Garrigues acull la Fira de Santa Caterina, Fira del Gos Caçador i Fira de l’Oliva Arbequina

El diputat Carles Gibert ha participat aquest divendres en l’acte d’inauguració de la Fira de Santa Caterina, Fira del Gos Caçador i Fira de l’Oliva Arbequina, certàmens que se celebren a Arbeca al llarg de tot el cap de setmana amb el suport de la Diputació de Lleida.

Gibert ha estat acompanyat de l’alcalde d’Arbeca, Sergi Pelegrí, i del president de la Cooperativa Arbequina, Jaume Gotsens, en un acte que s’ha desenvolupat a l’Espai Martinell. L’acte, però, ha començat amb un minut de silenci pel veí dels Omellons, que va perdre ahir la vida en un accident de trànsit, i que estava molt vinculat a Arbeca.

En els parlaments, Gibert ha assegurat que “l’oli d’Arbeca ens ha d’omplir d’orgull a tots els garriguencs i garriguenques de tenir un nom com aquest poble, de l’oliva arbequina”. Així, ha manifestat que “els arbequins són des de fa anys ambaixadors d’aquest producte estrella”.

Durant l’acte, també s’ha fet entrega dels premis als guanyadors del concurs de dibuix escolar per la revista de fira, que han estat Antonio Santiago i Ingrid Berengué, s’ha presentat la nova pàgina web i s’ha presentat l’ampolla d’oli del centenari de la Cooperativa Arbequina. Tot just després ha tingut lloc una xerrada d’Airy Gras sobre ‘L’olivera i el seu coneixement tradicional a les Garrigues’ i un berenar amb pa amb oli i xocolata. La vetllada ha acabat amb una xerrada sobre trial running a càrrec de Mònica Mireia Guilera, 5a classificada a la Marató de Sables.

Els actes seguiran durant tot el cap de setmana i inclouran activitats de tota mena, com esportives (Trial Running de Santa Caterina), culturals (amb l’espectacle ‘Xim pum’ de La Cremallera), musicals (amb el concert de Banda Neon), les directament relacionades amb el contingut de la fira (com el Simpòsium de l’oliva arbequina, l’activitat familiar ‘Anem a collir olives’, el Mercat Firal o el Concurs de truites) i fins i tot de caire social, com un acte contra la Violència de gènere.

 

Arbeca, 22 de novembre de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat