Ramona Gabriel i Toni Moreno preparen el seu assalt als llocs d’honor de l’Absa Cape Epic

L’organització els ha situat entre els aspirants al podi d’una de les proves més dures del món en l’apartat de la bicicleta de muntanya
Moreno l’ha disputat un cop, mentre que Gabriel serà debutant, tot i que compta amb un gran palmarès en una altra cita de pes, la Titan Desert

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de l’equip format per Ramona Gabriel i Toni Moreno que participarà a l’Absa Cape Epic de Sud-àfrica, on parteixen amb l’objectiu d’estar en els llocs d’honor.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà i amb la presència de la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, a més dels dos ciclistes, que prendran part en una de les proves més emblemàtiques del món de la bicicleta de muntanya. En la seva intervenció, Paco Cerdà ha recordat que es tracta d’una cita “molt exigent” i els ha expressat el suport de la Diputació en aquest assalt als primers llocs de la prova.
Enguany l’Absa Cape Epic es disputarà del 17 al 24 de març.

Està considerada com una de les curses de bicicleta de muntanya més dures i importants del món, “el Tour de les curses de BTT on hi prenen part els millors bikers del món”, ha dit Toni Moreno. El recorregut d’aquesta edició, tal com han explicat els protagonistes, ve marcat per la duresa, amb 624 kilòmetres de distància total i 16.650 metres de desnivell positiu, unes xifres que suposen la relació més dura entre quilòmetres de trajecte i metres d’ascens.

Tot plegat, a més, sobre un terreny abrupte i sota una intensa calor, repartit en vuit dies de competició, dos d’ells de contrarellotge, amb un pròleg i set etapes (tres d’elles amb més de 100 kilòmetres de trajecte), un format que es va establir l’any passat amb força èxit. A més, en tractar-se d’una prova per equips, els bikers han de córrer junts durant tota la cursa i no anar separats per més d’un minut de diferència.

Per a Toni Moreno, aquesta serà la segona participació a l’Absa Cape Epic, i a més ja acumula quatre participacions a la Titan Desert, a més d’haver competit al Campionat d’Europa d’Ultra Marató, en diferents Campionats d’Espanya i en altres proves. Ramona Gabriel, en canvi, debutarà a l’Absa Cape Epic, tot i que compta amb una àmplia experiència en proves d’aquesta mena i amb un palmarès que inclou, entre d’altres fites, dos victòries a la Titan Desert (2016 i 2018), un segon lloc (2017) i un tercer (2014).

Un palmarès, el de Ramona Gabriel, que, tal com ha assenyalat Toni Moreno, ha ajudat que l’organització els fes un lloc entre els participants, ja que les inscripcions es fan per sorteig. Aquest fet ha propiciat, a més, que l’organització els hagi situat entre els favorits ja en l’ordre de sortida del pròleg, amb la qual cosa Ramona Gabriel ha admès que gairebé es veuran obligats a lluitar pel podi. Tot i així, i tal com ella mateixa ha explicat, arriben a la cita conscients que l’exigència de la prova, que els obligarà a estar “cinc o sis hores cada dia sobre la bici, o fins i tot més”, els pot passar factura malgrat haver dut a terme una intensa preparació conjunta des del mes de novembre.
Lleida, 6 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat