La Diputació de Lleida dona suport a l’impuls, dinamització i difusió de l’Espai Macià amb una aportació de 160.000 € pels propers quatre anys

Ple_juny_02

Ple_juny_05

Ple_juny_04

Ha estat aprovat aquest dijous en la darrera sessió plenària ordinària del mandat 2019-2023, celebrada al Saló de Plens, a raó de 40.000 € per any pel període 2023-2026

 

El Ple de la Diputació de Lleida, presidit per Joan Talarn, ha aprovat aquest dijous en la darrera sessió plenària ordinària del mandat, el conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament de Justícia, Drets i Memòria, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de les Garrigues i l’Ajuntament de les Borges Blanques, per a l’impuls, dinamització i difusió del funcionament de l’Espai Macià, a les Borges Blanques. La Diputació aportarà un total de 160.000 €, repartits en 40.000 € per cadascuna de les anualitat del període 2023-2026.

 

L’Espai Macià, inaugurat l’abril de 2011, és un equipament cultural que difon la trajectòria i el llegat de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya entre 1931 i 1933. A l’Espai es recupera i comparteix el patrimoni documental, gràfic, audiovisual i sentimental lligat al líder polític que va proclamar la República i liderar la Generalitat de Catalunya. El centre acull una exposició permanent per descobrir la faceta humana, cultural, ideològica i política de Francesc Macià.

 

Felicitació als nous alcaldes

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha felicitat i ha desitjat molts èxits “a aquelles persones que per primera vegada a la seva vida assumeixen aquesta responsabilitat amb els seus conveïns”, i ha recordat que “aquesta és una experiència que, una vegada assumida, us farà créixer com a persones dedicades a la gestió pública, que sempre ha d’estar orientada a cercar el bé comú, o com m’agrada dir sovint: treballar en favor de la felicitat dels nostres veïns i veïnes, facilitant que puguin fer arrelar projectes de vida als nostres municipis”.

 

Paral·lelament, ha posat la Diputació al costat i al servei de les alcaldies. “La Diputació de Lleida està al vostre costat, en tant que ajuntament dels ajuntaments i, sobretot, perquè som sabedors que som la força dels municipis i mantenim aquest compromís amb tots i cadascun dels alcaldes i alcaldesses”. En aquet sentit, ha afirmat que “continuarem estant al servei de tots i cada un dels ajuntaments de la demarcació, sense preguntar mai per quina formació política us vau presentar a les eleccions, perquè una vegada agafada la responsabilitat de la vara d’alcalde representeu a la totalitat del vostre veïnatge, independentment de a qui votar cadascú”.

 

Altres temes

La sessió plenària també ha donat llum verda a l’aprovació de la quarta Addenda modificativa del conveni de col·laboració estratègica entre la Diputació de Lleida i la UdL, anualitats 2020-2023, pel qual s’autoritza una despesa addicional de 95.375 € aplicable la segona, tercera i quarta addenda de suport econòmic de la Diputació, a raó de 70.375 €, per l’anualitat 2021; 10.000 €, per la 2022, i 15.000 € per la 2023.

 

Finalment, el Ple ha donat el vistiplau a la modificació del Pla per al finançament d’inversions en matèria de salut de la Diputació de Lleida, anualitats 2020, 2021 i 2022, per als ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades del territori de Lleida.

 

Lleida, 22 de juny de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat