La Diputació de Lleida dona suport a la Fira de la Sal, ‘Sal Experience’, que arriba diumenge vinent a les Avellanes

Se celebrarà durant tot el matí amb parades de productes artesanals i un seguit d’actes culturals i lúdics adreçats a un públic familiar

Com a cloenda, tindrà lloc un dinar de germanor solidari a benefici de l’AECC de la Noguera

La Diputació de Lleida ha estat aquest dilluns l’escenari de la presentació de la segona edició de la Fira de la Sal, ‘Sal Experience’, que se celebrarà diumenge vinent a les Avellanes.

L’acte comptarà amb la participació del diputat Eloi Bergós, de Miquel Marcelino, tinent d’alcalde i regidor de Cultura, i de Josep Borràs, regidor de l’Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya.

En la seva intervenció, Eloi Bergós ha expressat el suport de la Diputació a una iniciativa que “dona a conèixer el territori i també els productes de proximitat que té aquesta zona del Montsec, explicant la història de sal, com es produeix i tot el que l’envolta”.
Organitzada per l’Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya, la Fira de la Sal, enguany amb l’afegitó de ‘Sal Experience’, se centrarà enguany en mostrar els usos i utilitats d’aquest producte. El certamen se celebrarà durant tot el matí a les Avellanes amb parades de productes artesanals i un seguit d’actes culturals i lúdics adreçats a un públic familiar. Com a cloenda tindrà lloc un dinar de germanor solidari a benefici de l’AECC de la Noguera. Està previst que la inauguració vagi a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Concretament, el programa de la fira inclou activitats durant tot el matí pels carrers i places del poble, així com les activitats infantils. Hi haurà una recreació de salí, un taller per part del mestres artesans dels usos de la sal i es podrà veure com s’elabora melmelada de raïm gràcies a Lo Pagès del Montsec. També intervindran els Trabucaires de Tremp i la sala d’actes de l’Ajuntament acollirà la xerrada Les plantes aromàtiques i medicinals, les seves propietats i aplicacions, a càrrec de Pilar Comes, impulsora de la Xarxa dels Parcs de les Olors de Catalunya.

Paral·lelament, es podran visitar dues exposicions: una d’aquarel·les de Lluís Garrofé, veí de Tartareu, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, sota el títol Natres, i una altra de fotografies de Cesc Camí, de les Avellanes, a l’espai cedit per Casa Perot, amb el títol Llums de ponent. També hi haurà un concurs de fotografia amb sortejos d’estades per a dues persones al Monestir de les Avellanes i dues entrades per al Parc Astronòmic del Montsec.

L’objectiu de la fira és donar a conèixer la història de la sal i les salines de la zona, així com el seu entorn i tot el patrimoni que l’envolta en els quatre nuclis que formen el municipi, que són les Avellanes, Santa Linya, Tartareu i Vilanova de la Sal. A la primera edició, la fira va ser rebatejada amb el lema ‘Entre la sal i el cel’, mentre que en aquesta segona s’ha optat per l’afegitó ‘Sal Experience’.

Lleida, 23 d’octubre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat