Donem suport a la 6a Fira del Vi del Pirineu, de Talarn

FIRA_VI_PIRINEU_TALARN_1

Un total de 12 cellers pirinencs obriran les seves portes als visitants de la Fira, que se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de juny

Com a novetat d’aquesta edició s’ha organitzat una Marxa de BTT que ens descobrirà el paisatge de vinya d’aquesta zona

La sisena Fira de Vi del Pirineu se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de juny a Talarn. La Diputació de Lleida dóna suport a aquest esdeveniment que té com a objectiu aglutinar els cellers que elaboren vi a la zona pirinenca i prepirinenca.

La propera edició de la Fira del Vi s’ha presentat aquest divendres a la Diputació de Lleida amb la presència del diputat Eloi Bergós i l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva.

En la seva intervenció, el diputat Eloi Bergós ha destacat que aquesta fira està dedicada a un producte, la vinya, que pràcticament havia desaparegut en els anys setanta i que actualment ha tornat a prendre molta força amb nous cellers que elaboren i produeixen un vi d’excel·lent qualitat. Així doncs, la Diputació de Lleida dóna tot el seu suport a una iniciativa que ajuda a conèixer uns cellers, que darrerament han anat creixent de manera exponencial, a més de promocionar turísticament aquestes comarques del Pirineu lleidatà a través del vi.

Seguidament, l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva, ha explicat que la fira inclou diferents activitats com ara visites als cellers i la degustació de la gastronomia pallaresa maridada amb els vins dels 12 cellers que hi seran presents. Així, doncs, s’ha ampliat l’oferta gastronòmica amb sopar i vi tant el divendres com el dissabte.

Com a fet destacable també el dissabte al matí, s’han organitzat diferents visites als cellers del Pallars. Aquest any, com a iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus i l’Associació de Fires de Vi de Catalunya, s’ha convidat el Celler Comalats de l’Ametlla de Segarra.

Com a novetat, el dissabte a les nou del matí, tindrà lloc la primera Marxa BTT Talarn Vi Bike Lleida. Una marxa que permet descobrir el paisatge pallarès i l’entorn de la vinya. S’han organitzat dos recorreguts: un de 47 km i 1.200 m de desnivell i l’altre de 32 km i 600 m.

El diumenge de fira està prevista la mostra gastronòmica lligada a la cuina pallaresa.

Per acabar, l’alcalde de Talarn ha anunciat que el proper 10 de juny s’inaugurarà una exposició itinerant amb motiu de la primera troballa d’ossos de dinosaures de Talarn, els primers fòssils de Catalunya.

Lleida, 3 de juny de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat