La Diputació de Lleida dona suport a Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019

La capitalitat s’inaugura aquest dissabte en un acte presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló
La corporació destina 200.000 euros per col·laborar en els més de 200 actes interdisciplinaris que s’han programat a la capital de la Segarra dins d’un dels esdeveniments culturals de més relleu d’enguany

La Diputació de Lleida ha expressat el seu suport a la celebració de les activitats programades per Cervera com a Capital de la Cultura Catalana 2019. La capital de la Segarra pren el relleu de Manresa com a organitzadora d’un dels esdeveniments culturals de més rellevància del país, un projecte al qual la Diputació de Lleida destina 200.000 euros entre les anualitats 2018 i 2019.

Aquesta línia de suport s’emmarca en la voluntat de la Diputació de donar suport i potenciar la dinamització del territori, en aquesta ocasió en base a un fet cultural com és aquesta capitalitat de Cervera. En aquest sentit, cal precisar que les actuacions programades suposen una inversió total de 475.000 euros.

Precisament, la inauguració d’aquesta capitalitat tindrà lloc aquest dissabte, 19 de gener, al Gran Teatre de la Passió, amb la producció de l’espectacle ‘MEM’, acte que estarà presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i que comptarà amb la participació de la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló; l’alcalde de Cervera, Ramon Royes; la consellera de Cultura, Laura Borràs; el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, entre d’altres.

La capital de la Segarra centrarà els seus objectius en cinc eixos argumentals que relacionen tots els aspectes de la programació: una mirada contemporània, nous públics, cultura transformadora, territori i transmissió cultural.

Així, està previst celebrar més de 200 actes interdisciplinaris durant l’any, en una aposta clara per la creativitat, ja que es presentaran prop de 70 projectes culturals i artístics de nova creació, i més d’un centenar d’accions culturals.

Aquesta aposta es veurà reforçada amb actes de molta rellevància, tant qualitativament com quantitativament, alguns dels quals ja tenen el segell inconfusible de Cervera, com ara l’Aquelarre, el Festival de Pasqua, el Curs Internacional de Música-Càtedra Emili Pujol, la Passió i una llarga llista d’exposicions i intervencions patrimonials.

El que ja es coneix és l’himne cultural amb el qual s’identificarà aquesta capitalitat cultural. Es tracta de la peça ‘Surt el sol’, composta pel grup ‘La Terrasseta de Preixens’.

També s’han fet públics altres esdeveniments, com ara la xerrada i el concert que farà Jordi Savall al Paranimf de la Universitat el 3 de febrer; l’estrena de la cantata ‘L’espill encantat’ durant el Festival de Pasqua; o la Trobada de Balls de Diables de Catalunya, amb una vintena de grups i més de 700 diables, que tindrà lloc el 8 de juny.

Lleida, 18 de gener de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat