La Diputació de Lleida dona continuïtat al compromís de col·laboració amb AREMI fins a l’any 2023

AREMI_04

AREMI_05

AREMI_02

AREMI_07

Signa un conveni pel qual la institució fa una aportació econòmica de 120.000 € per tal que es pugui promocionar adequadament el servei de fisioteràpia i infermeria i facilitar, al màxim, la qualitat de vida als usuaris de l’entitat

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la presidenta de l’Associació AREMI, Mercè Batlle, acompanyats del diputat de Salut, Albert Bajona, i del director general d’AREMI, Santiago Atienza, han signat aquest dilluns el conveni de col·laboració pel qual aquesta entitat oferirà el servei de fisioteràpia i infermeria a les persones que en són beneficiàries, per tal de seguir facilitant-los la màxima qualitat de vida. El conveni tindrà vigència els anys 2021, 2022 i 2023.

 

La Diputació aportarà un total de 120.000 € per a les tres anualitats, dividits en 60.000 € per a l’any 2021, i 30.000 € per als anys 2022 i 2023.

 

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat la importància d’aquest conveni “perquè permet millorar la qualitat de vida de les persones que directament en seran les beneficiàries, el col·lectiu de persones que formen part dels usuaris de l’associació AREMI”.

 

A més, ha refermat el suport de la Diputació per a una entitat el valor fundacional de la qual és “defensar la dignitat i les capacitats del col·lectiu de persones amb grans necessitats de suport”.

 

De la seva banda, Mercè Batlle ha agraït el suport de la Diputació i ha recordat que es tracta d’un col·lectiu molt vulnerable, que necessita un seguiment molt personalitzat i que, en ser l’únic centre a Lleida, té usuaris de tota la demarcació. També ha reivindicat la tasca conjunta que fan tant l’àrea de salut i l’àrea social de l’associació, “sense la qual aquestes persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats físiques motrius no tindrien una ajuda que tant necessiten, ja sigui per les hores de rehabilitació setmanal que se’ls proporciona com de servei d’infermeria”.

 

El conveni especifica que, atès que al llarg dels anys AREMI ha anat incrementant els serveis i les prestacions que ofereix i que són moltes les necessitats dels seus destinataris, persones amb greus afectacions motrius i amb altres dèficits associats, es dona continuïtat a la col·laboració que la Diputació manté amb AREMI des de l’any 2012, i que s’ha anat renovant amb el pas dels anys.

 

Segons reflecteix el conveni, en l’actualitat, AREMI pretén promocionar les atencions de fisioteràpia, donat que la protecció de la salut de les persones amb discapacitat física motriu requereix activitats de fisioteràpia, com a actuacions necessàries per intentar corregir i evitar alteracions del to muscular, del moviment i la postura. Les característiques físiques relacionades amb la pluridiscapacitat dels usuaris i usuàries d’AREMI fan necessari que l’activitat de fisioteràpia sigui continuada i freqüent.

 

A més, AREMI, per tal de poder oferir una millor atenció sanitària a les persones que presenten diferents diagnòstics de discapacitat física motriu i pluridiscapacitat, precisa d’un servei d’infermeria amb l’objectiu d’afavorir la millora assistencial i assegurar el seu benestar i la seva qualitat de vida, prevenir malalties de base nutricional i assessorar i donar suport a les famílies dels usuaris.

 

AREMI és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l’any 1976, a iniciativa d’un grup de famílies preocupades per donar resposta a les necessitats d’escolarització dels seus fills i filles amb paràlisi cerebral i altres discapacitats físiques motrius.

 

Lleida, 14 de juny de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat