La Diputació de Lleida col·laborarà en la difusió turística al Japó de l’espectacle de la floració d’Aitona

Joan Reñé ha acompanyat la visita que el cònsol general del Japó a Barcelona ha fet als camps d’aquest municipi

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha acompanyat avui la visita que el cònsol general del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, ha fet a Aitona, juntament amb l’alcaldessa del municipi, Rosa Pujol. La visita ha servit per establir un punt de partida d’un intercanvi cultural i turístic en base a la floració dels arbres fruiters, que es pot observar aquests dies i que s’articula a l’entorn de la marca Fruiturisme.
Precisament en relació amb l’espectacle visual que ofereix la floració rosa del presseguer i altres varietats de fruita dolça de pinyol, Reñé ha destacat les similituds amb la tradició japonesa –que es basa en l’observació de la bellesa de la flor de cirerer–, així com també els vincles sòlids i ben arrelats existents entre les dues parts, que es tradueix en una relació que ve de lluny. És per això que el president de la Diputació de Lleida ha agraït “la complicitat” del cònsol japonès a Barcelona de cara a trobar nous ponts d’unió entre el Japó i Catalunya, i concretament amb Aitona, i d’aquesta manera intensificar “una col·laboració que es tradueixi en un intercanvi cultural i turístic”.

En termes semblants s’ha expressat Naohito Watanabe, que s’ha mostrat “impressionat” per l’espectacle dels camps aitonencs i ha manifestat la seva disposició a transmetre al seu país “la possibilitat de promoure intercanvis” per tal que el turisme japonès pugui venir a Aitona a gaudir d’una floració que té un gran potencial turístic i que, al seu país, està considerada com una “festa de la vida i de la natura”.

En aquest mateix sentit, Rosa Pujol ha destacat “el vincle especial” que existeix entre el Japó i Catalunya, i ha assegurat que el repte ara és internacionalitzar la campanya de turisme, fins al punt de convertir “Aitona en el Japó català”.

Durant la visita, Naohito Watanabe ha estat rebut a l’Ajuntament d’Aitona, on ha signat al Llibre d’Honor, i posteriorment s’han desplaçat a la capella de Sant Gaietà. Allí s’ha fet la presentació del segon llibre de la col·lecció de Gatroturisme, titulat ‘La cuina del paraguaio’, s’ha fet una degustació de productes locals i han visitat l’exposició fotogràfica ‘La primavera del Japó a Aitona’. La jornada ha acabat amb una visita panoràmica als camps de préssecs en flor rosa.

Aitona, 13 de març de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat