La Diputació de Lleida col·labora amb el manteniment i la gestió de les piscines públiques de 158 municipis del territori

Piscines_Puigverd_02

Piscines_Puigverd_01

Aquest mes de juny s’ha format a 60 persones que han pres part al curs de mantenidors de piscines municipals o públiques

 

La Diputació de Lleida, a través del Servei d’Aigües, com cada any, continua donant suport als municipis en la gestió i manteniment de les piscines públiques. Actualment dona suport a 158 municipis.

 

En aquest sentit, a part del suport tècnic, mostratge per a l’anàlisi de les aigües, suport econòmic en el manteniment del filtratge de les piscines i la despesa en socorristes, la Diputació també cedeix l’equipament de gorres i samarretes perquè puguin fer correctament la seva feina.

 

Aquest dijous, el diputat de Salut Pública, Albert Bajona, acompanyat de l’alcaldessa de Puigverd de Lleida, Sandra Barberà, ha visitat les piscines i ha fet el lliurament de les noves samarretes que utilitzaran els socorristes aquesta temporada.

 

Albert Bajona ha subratllat “la importància que tenen per a la seguretat de la gent els serveis de vigilància que ofereixen els socorristes, que esdevenen elements claus que per posar en marxa les piscines i fomentar les activitats aquàtiques”. També ha fet èmfasi en “la importància que tenen els controls que es fan des de la Diputació de Lleida per al control de la qualitat de les aigües de bany”.

 

Les noves samarretes estan fabricades amb teixit tècnic d’alta qualitat especialment dissenyades per la seva tasca, i que estan preparades per fer front a situacions amb altes temperatures, i perquè siguin funcionals, còmodes i d’alta visibilitat. També s’acompanyen de les gorres tècniques amb la mateixa funció.

 

Una de les accions en què també es col·labora activament amb els ajuntaments és el curs Mantenidors de piscines municipals o públiques (edició 1), organitzat aquest mes de juny entre la Diputació de Lleida i l’Associació Catalana de Municipis amb més de 60 participants.

 

El curs estava destinat al personal municipal que porta el manteniment de les piscines municipals amb l’objectiu que es pugui complir la llei actual amb personal que gestiona les piscines amb els coneixements adequats d’higiene i manteniment.

 

Lleida, 30 de juny de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat