La Diputació de Lleida col·labora amb 103.000 € amb Unió de Pagesos per analitzar, promocionar i millorar el futur de la pagesia

Unió_Pagesos_01

Unió_Pagesos_03

Unió_Pagesos_02

El president Joan Talarn i el coordinador nacional d’UP, Joan Caball, destaquen la feina conjunta de promoció i difusió en favor del camp català

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el coordinador nacional de la Unió de Pagesos de Catalunya (UP), Joan Caball, han signat aquest dijous el conveni per regular la col·laboració entre ambdues institucions, als efectes que l’entitat desenvolupi tres projectes especínfics d’interès social i sanitari per a la població. La suma de les tres accions suposa una aportació global de la Diputació de Lleida de 103.000 euros.

 

El projecte “Situació i perspectives dels sectors agraris de Lleida” té com a objectiu analitzar la situació i la perspectiva de futur dels sectors i transmetre-les a la ciutadania.

 

D’altra banda, es planteja el projecte “Envelliment saludable: vida, terra i arrels”, la finalitat del qual és fomentar la cultura de l’envelliment actiu i saludable entre la gent gran del món rural, afavorint la seva participació mitjançant la transmissió de coneixements del sector agrari als nens i nenes de les escoles infantils i de primària.

 

El tercer projecte en mans és “Disfruita-la: accions de formació i sensibilització per a la promoció de consum de fruita a escolars”. L’objectiu és promocionar i fomentar el consum de fruita dolça de Lleida entre la població infantil; per això, és necessari saber valorar-la segons la qualitat organolèptica i alimentària, així com conèixer les diferents espècies i varietats de fruita.

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat la transcendència de la col·laboració amb Unió de Pagesos, ja que l’agricultura és la base econòmica del territori de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran, coincidint amb el màxim responsable de l’organització agrària en la importància de la difusió i promoció de la producció agroramadera de Lleida.

 

Per la seva banda, el coordinador general d’UP ha traslladat al president Joan Talarn la necessitat que totes les administracions s’impliquin per donar suport a la pagesia professional. En aquest sentit, el sindicat ha apuntat que és necessari que els fons de recuperació de la Unió Europea per fer front a l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 estiguin gestionats directament des de cada territori amb la participació del sector agrari, i no centralitzats des del Govern de Madrid.

Des d’Unió de Pagesos s’ha agraït la predisposició i la visió conjunta que s’han constatat durant la trobada amb aquestes prioritats, especialment en un territori on el pes del sector és cabdal.

 

L’aportació d’aquest conveni, per a les accions realitzades al llarg del 2020 és de 103.000 €, repartits entre els 48.000 € per al projecte “Situació i perspectives dels sectors agraris de Lleida”; 33.000 € per a “Envelliment saludable: vida, terra i arrels”; i 22.000€ per al projecte “Disfruita-la: accions de formació i sensibilització per la promoció de consum de fruita a escolars”.

 

 

Lleida, 3 de desembre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat