La Diputació de Lleida col•labora en les Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell a Bellvís

ORIsole_i_sabate_a_les_jornades_de_bellvis_00_editora_2_5619_0_1

La Diputació de Lleida col•labora en les Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, que se celebren aquest dissabte a Bellvís i que estan dedicades en aquesta tercera edició al 150è aniversari del Canal d’Urgell. Els organitzadors són el Centre de Recerques Mascançà.

El director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté, ha intervingut en l’acte d’inauguració destacant que les jornades serveixen per a la reflexió i per contextualitzar la nostra història, sobretot en el moment “històric” que estem vivint.

Solé i Sabaté també ha explicat, en referència al 150è aniversari del Canal d’Urgell, que el Pla d’Urgell era la comarca de Catalunya més pobra, i que en l’actualitat, gràcies a la transformació que va suposar el Canal, som un referent per tot el món. També ho som, ha afegit, “perquè no hem parat mai de treballar i progressar”.

L’obertura de l’acte ha comptat també amb les intervencions del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, i del president del Centre de Recerques Mascançà, Jordi Soldevila.
En les jornades, col•laboren també l’Ajuntament de Bellvís, el Consell Comarcal, la Diputació de Lleida, l’Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC).

Bellvís, 17 de novembre de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat